Teknoloji şirketlerindeki işten çıkarmalar 2024 yılında da hızla sürüyor

Yayın tarihi: 7 Mart 2024 Perşembe 1:18 pm - Güncelleme: 7 Mart 2024 Perşembe 1:18 pm

2024 yılının ilk 2 ayında, küresel çapta artan teknoloji şirketlerindeki işten çıkarmalar hız kesmeden devam ediyor. Google, Microsoft ve Amazon gibi büyük şirketler, bu yıl da işten çıkarmalara devam ediyor.

Layoffs.fyi verilerine göre, yılın ilk 2 ayında 191 teknoloji şirketi toplam 49,736 kişiyi işten çıkardı. Geçen yılın aynı döneminde ise yaklaşık 130,000 kişi işten çıkarılmıştı. İşten çıkarmaların geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 61 azaldığı görülüyor. 2023 yılı genelinde ise teknoloji şirketlerindeki toplam işten çıkarmalar 263,000 kişiye ulaşmıştı.

İşten çıkarmalar sektörel bazda incelendiğinde, en fazla işten çıkarma 6,916 kişiyle perakende sektöründe faaliyet gösteren teknoloji şirketlerinde yaşandı. Tüketim sektörü 6,490 ile ikinci, finans sektörü ise 4,335 kişiyle üçüncü sırada yer aldı.

EN BÜYÜK ETKEN YAPAY ZEKA

Tekstil sektöründe işten çıkarmalara “asgari” bahane!

Yapay zeka, işten çıkarmalarda önemli bir rol oynuyor. Özellikle Google gibi şirketler, geliştirdikleri teknolojiler nedeniyle işten çıkarmalar gerçekleştiriyor. Google, ocak ayında yaptığı açıklamada, müşterilere en iyi hizmeti sunmak için ekiplerini yapılandırdıklarını ve bu süreçte dünya çapında birkaç yüz iş kolunun ortadan kaldırıldığını belirtti. Etkilenen çalışanlar, ekipteki veya Google’ın başka yerlerindeki açık pozisyonlara başvurabilecekler.

Kaynak: Anadolu Ajansı

işten çıkarmalar

Yapay zeka, işten çıkarmalarda önemli bir rol oynuyor. Özellikle Google gibi şirketler, geliştirdikleri teknolojiler nedeniyle işten çıkarmalar gerçekleştiriyor.

Kaynak: TELE1