Tekirdağ’da ‘gri pasaport’ operasyonu

Yayın tarihi: 23 Nisan 2021 Cuma 2:02 pm - Güncelleme: 23 Nisan 2021 Cuma 2:02 pm

Tekirdağ’da kendilerini devlet görevlisi olarak gösterip gri pasaport düzenleyerek insanları 6 bin Euro karşılığında yurt dışına kaçıran şüphelilere yönelik düzenlenen operasyonda yakalanan 6 kişiden 2’si tutuklandı.

Belediyeler eliyle gri pasaportla insan kaçakçılığı skandalı konuşulurken, Tekirdağ’da kendilerini devlet görevlisi olarak gösterip gri pasaport düzenlediği belirtilen 6 şüpheli için operasyon düzenlendi.

Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde jandarma ekiplerinin düzenlediği operasyonda, S.B., S.G., A.Y., Ü.B., S.V. ve S.G. isimli şahıslar yakalanarak gözaltına alınırken, 1 şüpheli kaçtı. Kaçan şüpheliyi yakalamak için de operasyon başlatıldı.

Gözaltına alınan şüpheliler ise işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi. Mahkemeye çıkarılan S.V. ve S.G. isimli şahıslar tutuklanarak Tekirdağ Ceza İnfaz Kurumu’na sevk edilirken, diğerleri tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

NE OLMUŞTU?

Malatya’nın Yeşilyurt Belediyesi ile başlayan ‘gezi’ adı altında yurt dışına insan kaçakçılığı skandalının birçok ilçe belediyesine sıçradığı ortaya çıkmıştı.

Belediyeler eliyle insan kaçakçılığına Almanya’da dava