Tekerlekli sandalyesi çalınan 18 yaşındaki Murat: Benim yaşama sebebimi 100 liraya satmışlar

Yayın tarihi: 29 Ocak 2021 Cuma 11:25 am - Güncelleme: 29 Ocak 2021 Cuma 11:27 am

Adana’da tekerlekli sandalyesinin çalınan 18 yaşındaki Murat Karakuş, “Benim yaşama sebebimi 100 liraya hurdacıya satmışlar” dedi. Olayı sosyal medyadan duyuran Karakuş’a bir hayırsever akülü tekerlekli sandalye hediye etti.

Adana’nın Yüreğir ilçesinde yaşayan 18 yaşındaki bedensel engelli Murat Karakuş, 27 Aralık’ta akülü tekerlekli sandalyesinin çalındığını sosyal medya hesabından duyurdu. Söz konusu olayın duyurulmasının ardından harekete geçen Karakuş’a, adını vermek istemeyen bir hayırsever akülü tekerlekli sandalye hediye etti.

Kısa sürede sesini duyurabildiği için sevindiğini söyleyen Karakuş ise hırsızların cezalandırılmasını istedi. Tekerlekli sandalyesi çalındığı için yaklaşık 1 ay her yere sürünerek gittiğini anlatan Karakuş, “3 tane vicdansız benim hayatım olan, ayaklarım olan tekerlekli sandalyemi 100 liraya hurdacıya satmışlar. Benim ayaklarımı, benim yaşama sebebimi 100 liraya satıyorlar. Benim hayatım bu kadar ucuz mu?” diye konuştu.

Karakuş, olayı gerçekleştirenlerin cezalandırılmasını istediğini belirterek, şunları kaydetti:

“Ben sadece hırsızların ceza almasını istiyorum. Zaten akülü arabam da oldu, başka da bir isteğim yoktu. Ben bir aydır yerde sürünüyorum. Yetkililere yalvarıyorum, keşke sadece ayaklarımı alsaydılar, benim yaşama sevincimi her şeyimi elimden aldılar. İyi bir ceza alsınlar ki değil bir engellinin yanına, bir bastonlunun bile yanına yaklaşmasınlar. İçim yanıyor, yaklaşık bir hafta hastanede yattım. Stresten göbek bağımda bezeler çıkmaya başladı. Benim hayalim hakim ya da savcı olmak, bu tarz insanlara gereken cezayı vermek.”