‘Tedbir almasaydık 10 milyonu aşarlardı’ diyen Soylu’ya tepki yağdı

Yayın tarihi: 22 Nisan 2022 Cuma 3:09 pm - Güncelleme: 22 Nisan 2022 Cuma 3:10 pm

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu “Tedbir almamış olsaydık kaçak göçmen sayısı 10 milyonun üzerine çıkardı” dedi, sosyal medyadan tepki yağdı.

NTV canlı yayınında konuşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu “Muhalefet toplumu provoke etmek bunu bir siyaset haline getiriliyor. Alenen sığınmacı düşmanlığı yapılıyor. Türkiye’de 3 milyon 768 bin Suriyeli geçici sığınmacı var” dedi. Soylu daha sonra “Biz tedbir almamış olsaydık bugün Türkiye’deki kaçak göçmen sayısı 10 milyonun üzerine çıkardı” ifadesini kullandı.

Türkiye resmi olmayan sayıya göre 9 milyon sığınmacıya ev sahipliği yapıyor. Resmi verilere göre ise 7 yıldır dünyada en çok göçmen ağırlayan ülke. Soylu’nun açıklamasının tersine sınırdan gelen görüntüler sık sık gündem olmuş, ‘kontrolsüz geçiş’ eleştirileri yapılmıştı.

Bayram için gidip dönmek isteyen Suriyelilere izin verilmeyecek

Soylu’nun bu sözlerine sosyal medyadan da çok sayıda tepki geldi. Bir kullanıcı “Keske bende bu kadar rahat yalan söyleyebilseydim” yorumunu yaparken, başka bir kullanıcı “Şu an 10 milyonu geçtiğini bilmeyen yok. Kaldı ki önlem falan alındığı da yok herifler her gün video çeke çeke giriyorlar hatta girenler daha sonra gelecekler için nereden ve nasıl kolayca geçeceklerini gösteren videolar bile yayınlıyorlar.. Yani artık kimse bu yalanları yemiyor…” ifadelerini kullandı.

Bir başka kullanıcı ise “8 milyon sığınmacının arkasından yine bir başarı hikayesi çıktı.. Normalde 2 milyon sığınmacının gelmesini engellemiş ama mütevazi biri olduğu için bugüne kadar hiç açıklamamış” yorumunu yaptı.

Tepkilerden bazıları şöyle: