Bayram için gidip dönmek isteyen Suriyelilere izin verilmeyecek

Yayın tarihi: 22 Nisan 2022 Cuma 11:41 am - Güncelleme: 22 Nisan 2022 Cuma 1:25 pm

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bayram için gidip dönmek isteyen Suriyelilere izin verilmeyeceğini açıkladı.

NTV canlı yayınında konuşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, sığınmacı tartışmaları, İBB’deki ‘terör’ soruşturması ve müzik yasağına ilişkin açıklamalarda bulundu. Soylu, burada Suriyelilere bayram için gidip dönmek isteyenlere izin verilmeyeceğini söyledi.

İBB’deki soruşturma için “Terör örgütüyle irtibatlı kişilerin olduğu tespit edildi” diyen Soylu, oy kullanabilecek Suriyeli sayısının 113 bin 654 olduğu açıkladı.

Mülteci, sığınmacı ve göçmen sayıları! İşte Türkiye’nin tartıştığı en büyük sorun hakkında tüm gerçekler

‘SIĞINMACI DÜŞMANLIĞI YAPILIYOR’

“2019 seçimlerinde gündemde sanki Türkiye sığınmacıları kendi üretmiş gibi seçimin konusu hale getirildi. Muhalefet toplumu provoke etmek bunu bir siyaset haline getiriliyor. Alenen sığınmacı düşmanlığı yapılıyor. Türkiye’de 3 milyon 768 bin Suriyeli geçici sığınmacı var.  Sınır güvenlik önlemlerinin tamamını almaya çalışıyoruz. Biz tedbir almamış olsaydık bugün Türkiye’deki kaçak göçmen sayısı 10 milyonun üzerine çıkardı.

Türkiye yurt içinde tüm kaçak göçmenleri yakalıyor. Yakalanan 322 bin kişi geri gönderildi. Türkiye’den Avrupa’ya geçen kaçak göçmen sayısı toplam 638 bin kişi. Yaklaşık 500 bin sığınmacı gönüllü döndü. Sığınmacılar gönüllü olarak geri dönmeli. Zorla gönderildiğinde uluslararası anlaşmalar ihlal edilmiş olur. Peki nereye geri döndüler? Bizim oluşturduğumuz güvenli bölgeye döndüler. Eleştirenlere soruyorum eğer TSK güvenli bölgeyi sağlamamış olsaydı sığınmacılar nereye dönecekti?

‘SURİYELİLERE BAYRAM İZNİ VERİLMEYECEK’ 

(Devlet Bahçeli’nin bayram izni açıklaması) Yaklaşık 4 bayramdır hem pandemi nedeniyle de bu gidişleri önemli ölçüde durdurmuştuk. Gittiler yüzde 60’ı kaldı. Sonra gittiler geri döndüler. Bayramlarda gidenler çok bir sayı değil. Geçen hafta itibariyle valillerimi bayram izni verilmeyecek dedik. Şu anda bayram izni verilmiyor. Güvenli bölgeye gidip orada kalabilirler. Bayram için gidip dönmek isteyenlere izin verilmeyecek.

‘OY KULLANABİLECEK SURİYELİ SAYISI 113 BİN 654’

Suriye uyruklu 31 Mart itibarıyla 200 bin 950 kişi Türk vatandaşı oldu. Bunun 87 bin 296’sı çocuktur. 2018-19 seçimlerinde yüzde 30-35 oy kullandı. Türkiye’de tımarhanede olması gereken adamlar bugün ‘900 bin Suriyeli vatandaş yapıldı’ diyor. Bu nasıl bir sayıdır? Oy kullanabilecek kişi sayısı 113 bin 654.

Soylu: Bursa ve İstanbul’daki saldırıların failleri tespit edildi

İBB AÇIKLAMASI

(İBB’de ‘terör’ soruşturması) Türkiye Cumhuriyeti devleti bir hukuk devletidir. Hukuka tüm kamu kuruluşları uymak durumunda. Kimsenin biz oy aldık istediğimizi yaparız gibi bir söz söyleme hakkı yok. Kısıtlar belli. Kurumlar hukuka uymazsa müeyyidelerle karşı karşıya kalır. Terör irtibatlarıyla ilgili biz sorumluyuz. Terör örgütüyle irtibatlı kişilerin olduğu tespit edildi.

MÜZİK YASAĞI AÇIKLAMASI

Pandeminin sonu gibi gözüküyor. Sağlık, Kültür ve Turizm, İçişleri Bakanlığı ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ortak çalışma yapıyoruz. Çalışmanın sonucunu kamuoyu ile paylaşacağız. Ses, desibel nasıl olacak? Teknik ekiplerimiz çalışıyor bize bir öneri getirecekler. Bu öneriyi değerlendireceğiz.

‘BİLDİRİ AB BÜYÜKELÇİSİNE GİTTİ’

(Bildiri iddiası) Devletin diliyle konuşuyorum, benim makamım dedikodu yapma makamı değil. Eski büyükelçi, AB büyükelçisine redaksiyon için gönderdi. O büyükelçilerin haddine değildir bu iş. Siyaset oyunu kurgulamak da onların haddi değildir. Seçime gidersiniz seçimde millet külahınızı önünüze düşürür. Yıllarca bu oyunlar, tezgahlar bu ülkede oynanmıştır. Bu ülkenin tek vasisi millettir.”

TÜGVA’nın bulunduğu binaya bombalı saldırı

Cezaevi aracına terör saldırısı! 1 şehit 9 yaralı