Tecavüze uğradığını söyleyen Ecem Güçlük’ün erkek olduğu ortaya çıktı

Yayın tarihi: 29 Temmuz 2021 Perşembe 12:38 pm - Güncelleme: 29 Temmuz 2021 Perşembe 12:38 pm

19 yaşındayken 4 kişi tarafından tecavüze uğradığını söyleyen Ecem Güçlük’ün erkek olduğu ortaya çıktı. İletişim Başkanı Fahrettin Altun,  “Ne bu isimde bir kişi vardı ne de iddia edildiği gibi bir olay yaşanmıştı” dedi.

Sosyal medya platformu Twitter’da Sarıyer’de tecavüze uğradığını söyleyen Ecem Güçlük’ün erkek olduğu tespit edildi. Paylaşımların yapıldığı hesabın tweetlerden 2-3 gün önce açıldığı ve kullanıcısının gerçekte Emre Doğantürk adlı kişi olduğu öğrenildi. Türkiye’de kadınların sistematik bir şekilde şiddete ve tecavüze maruz kalıyorken gerçeği yansıtmayan bu durum büyük tepki topladı.

HESABIN KULLANCISI ERKEK ÇIKTI

İletişim Başkanı Altun’dan Ecem Güçlük olayıyla ilgili açıklama yaptı. Altun, “İletişim Başkanlığı bünyesindeki dezenformasyonla mücadele ekiplerimiz, her gün yüzlerce bilgi ve haber için bir doğrulama ve teknik inceleme prosedürü yürütür. Bu prosedürü başlattık. Adalet Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı kayıtlarında bu isimde herhangi bir kadına ait herhangi bir davanın olmadığını, herhangi bir kriminal vakanın bulunmadığını tespit ettik. Doğrulama sürecini derinleştirerek muhtemel bir kimlik gizleme olabileceğini düşündük, bu ihtimal üzerinde durduk. Ancak bu aşamada da böyle bir vakanın, böyle bir davanın, böyle bir gözaltının ve böyle bir serbest bırakma işleminin gerçekleşmediğini gördük. Ne bu isimde bir kişi vardı ne de iddia edildiği gibi bir olay yaşanmıştı” ifadelerini kullandı.

Altun şöyle devam etti:

EMRE DOĞANTÜRK İSİMLİ BİR ERKEK ÇIKTI

Bir taraftan da Milli İstihbarat Teşkilatımız ve Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı ile iş birliği içerisinde söz konusu paylaşımı yapan hesabın teknik analizi gerçekleştirildi. Bir yalanla gündem suikastı planlayan kişinin, bu hesabı birkaç gün önce açtığını ve hesabı oluştururken aslında Emre Doğantürk kullanıcı ismini kullandığını gördük. İlk paylaşımlarında ‘bir kız arkadaşı olmadığı için hayıflanan ve yalnız olmaktan bıktığını ifade eden’ mesajlar atan bu kişinin, daha sonra hesap ve kullanıcı ismini Ecem Güçlük olarak değiştirdiğini tespit ettik.”

Altun, “Yapılan bu paylaşımın ‘gündem suikastı’ amacı taşıdığı anlaşılmıştı. Gerçekle uzaktan yakından ilgisi olmayan bu tezvirat, tamamen kamuoyunu manipüle ederek bir yalanın peşinden sürükleme gayesi güdüyordu. Toplumsal hassasiyetleri kaşıyarak bir siyasal algı operasyonu yapılması amaçlanmıştı. Ancak yalan yine çok hızlı bir şekilde yayıldı. Farklı toplum kesimlerinden binlerce sosyal medya kullanıcısı ‘EcemYalnızDeğilsin’ etiketiyle yaptığı paylaşımlarla, bu yalanın peşine takıldı. Aslında bu ‘gündem suikastinin’ de parçası oldular. Bu etiket altında 60 bine yakın kullanıcı tarafından yapılan paylaşımlar, farklı platformlarda 35 milyonun üzerinde sosyal medya kullanıcısına erişim sağladı. Bu rakamlar yalanın ulaştığı vahamet açısından son derece dikkat çekicidir.” diye konuştu.

Öykü Uslu’yu taciz eden Çağatay Akman karakolluk oldu! Arkadaşları gazetecilere saldırdı