TBMM’de terörle mücadele oturumu! Güler ve Fidan’dan bilgilendirme

Yayın tarihi: 16 Ocak 2024 Salı 3:19 pm - Güncelleme: 16 Ocak 2024 Salı 5:31 pm

TBMM Genel Kurulu’nda Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler ve Dışişleri Bakanı Hakan Fidan bilgilendirme yaptı. Fidan konuşmasında “Gelinen noktada örgüt (PKK), Türkiye’den çok Suriye’nin ve Irak’ın güvenlik tehdidi haline gelmiştir” dedi. Bilgilendirmelerin ardından siyasi parti gruplarından temsilcilerin konuşmalarına geçildi.

Meclis 20 günlük aranın ardından terör gündemiyle bir araya geldi. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş oturumu açılış konuşmasını gerçekleştirdi. Genel Kurul’da, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler ve Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, terörle mücadeleye ilişkin bilgilendirmede bulundu.

Kurtulmuş, “Teröre karşı topyekun mücadeleye inanıyoruz. Ülkemizde ve bölgemizde gücümüzü özgürlükçü siyasete borçlu olduğunu da biliyoruz. Toplumsal huzurumuzu kimsenin bozmasına asla izin vermeyeceğiz. Hiç şüphesiz bu terör belasını bütün unsurlarıyla yok edecek, tarihin çöplüğüne atacağız. Teröre destek verenler bir gün o kurşunun kendilerini de vuracağını unutmamalıdır. Teröre imkan vermemek aynı zamanda terörün propaganda gücünü elinden almakla mümkündür. Siyasetin imkanlarının suistimal edilmesine asla müsaade etmeyeceğiz.” ifadelerini kullandı.

YAŞAR GÜLER: YURT İÇİNDE TEK BİR ŞEHİT HABERİ GELMİYOR

Numan Kurtulmuş’un konuşmasının ardından kürsüye gelen Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler Meclis’i bilgilendirdi.

Güler , “Terör örgütüne ağır darbe vurduk. Örgütün hareket kabiliyetini bitme noktasına getirdik. Sınırımızda kurulmak istenen terör koridorunu parçaladık. Terörü kaynağında yok etme stratejisini uyguladık. Irak’ta Pençe -Kilit operasyonlarıyla kilit kapatıldı. Üs bölgeleri sayesinde güvenli hat oluşturduk. Yaklaşık 300 kilometre uzunluğunda güvenli bir hat oluşturduk” dedi. Güler ayrıca, “Yurt içindeki eylemler asgari düzeye indirilmiştir. Tüm bu saldırılarda teröristlerin sızma girişiminde sivil yerleşimleri örtü olarak kullandığı görülmüştür. Bugün artık yurt içinde tek bir şehit haberi gelmiyor” dedi. “Son terörist etkisiz hale getirilinceye kadara mücadelemizi sürdüreceğiz. Kim desteke verirser versin güney sınırlarımızda bir terör koridoru kurulmasına asla izin vermeyeceğiz” diyerek konuşmasını sonlandıran Güler yerini Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’a bıraktı.

HAKAN FİDAN: PKK, IRAK VE SURİYE’NİN MİLLİ GÜVENLİK SORUNUDUR

Hakan Fidan ise kürsüde şunları söyledi:

“Gelinen noktada örgüt (PKK), Türkiye’den çok Suriye’nin ve Irak’ın güvenlik tehdidi haline gelmiştir.

Komşu ve müttefiklerimiz mücadeleye destek vermeli. Türkiye’de zemin kaybeden PKK, ağırlığını sınır ötesine taşımak zorunda kalmıştır.

Süleymaniye’ye yönelik yaptırımlarımıza rağmen KYB, PKK’ya müzahir tutumunu değiştirmezse daha ileri tedbirler almakta tereddüt etmeyeceğiz.

Terör örgütünün son kullanım tarihi geçmiştir. Bölücü terör örgütüne sınırlarımız boyunca ve ötesinde kendini güvende hissedebileceği hiçbir alan bırakmayacağız

“Irak makamlarıyla istişare sürecimiz devam ediyor, Irak yönetiminin PKK’ya yönelik evrilmekte olan anlayışını tahkim etmek üzere çalışmalarımız titizlikle sürdürülmektedir.”

Salim Şen, Yaşar Güler’e sert yüklendi: Utanıyor musunuz Atatürk’ü anmaktan?

Kaynak: TELE1