Hakan Fidan’dan Ermenistan ile normalleşme mesajı

Yayın tarihi: 14 Aralık 2023 Perşembe 3:44 pm - Güncelleme: 14 Aralık 2023 Perşembe 3:44 pm

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Bakü’de mevkidaşı Azerbaycan Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov ile bir araya geldi. Fidan, basın açıklamasında, “Ermenistan ile normalleşme konusunda önümüzde bir engel görmüyoruz” dedi.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Azerbaycan’da mevkidaşı Ceyhun Bayramov ile bir araya geldi. Dışişleri Bakanı Fidan, daha sonra Bayramov ile ortak basın toplantısı düzenledi.

“GAZZE’DE ATEŞKESİN ÖNÜNDE SADECE ABD DURUYOR”

BM Genel Kurulu’nda salı günü yapılan oylamada Gazze’de derhal ateşkes sağlanmasını talep eden karar için 153 ülkenin olumlu oy kullandığını hatırlatan Fidan, benzer bir kararın daha önce sadece 121 oyla kabul edildiğini, aradan geçen sürede olumlu oylarda ciddi artış olduğunu dile getirdi.

Fidan, “Evvelce çekimser veya aleyhte oy kullanan birçok ülkenin de Filistin’in yanında durma kararı aldığını gördük. Bu, uluslararası camianın zulmün bitirilmesi yönündeki iradesini açıkça gözler önüne sermekte” ifadelerini kullandı. İsrail’i destekleyenlerin “bu tabloyu iyi anlaması gerektiğini” vurgulayan Fidan, “Ancak bu da yetmiyor. ABD’nin BM Güvenlik Konseyi’nin (Filistin’le ilgili) alacağı kararlara daha fazla engel olmamasını bekliyoruz. Şu anda Gazze’de ateşkes ile katliam arasında sadece ve sadece ABD duruyor” ifadelerini kullandı.

“BARIŞ GÖRÜŞMELERİNİ DESTEKLİYORUZ”

Fidan, öte yandan, Azerbaycan ile Ermenistan arasında devam eden barış görüşmelerini desteklediklerini belirterek şu açıklamalarda bulundu: “Azerbaycan-Ermenistan arasında devam eden barış görüşmelerinin tamamen yanındayız. Bazı ülkelerin yanlış yaklaşımları da söz konusu olabiliyor, biz Türkiye olarak yanlış yaklaşımların önüne geçmek için görüşmelerde bulunuyoruz. Ermenistan ile normalleşme konusunda önümüzde bir engel görmüyoruz.”

Blinken’den Hakan Fidan’a İsveç vurgusu

Kaynak: TELE1