TBMM’de ‘konuşma süresi’ tartışması! “Size karşı masa da yumruklanır dava da açılır”

Yayın tarihi: 15 Kasım 2022 Salı 5:16 pm - Güncelleme: 15 Kasım 2022 Salı 5:16 pm

CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, Adalet Bakanlığı bütçesinin görüşüldüğü TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda konuşma süresinin beş dakikadan üç dakikaya indirilmesine tepki gösterdi. Özkan’ın tepkisi üzerine Komisyon Başkanı Cevdet Yılmaz ile tartışma çıktı.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu görüşmeleri sırasında CHP Genel Başkan Başdanışmanı ve İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, konuşma sürelerinin beş dakikadan üç dakikaya indirilmesine tepki gösterdi.

Komisyon Başkanı Cevdet Yılmaz, usule ilişkin söz isteyen CHP’li Özkan’a, “Usule ilişkin üyemiz olmayanlara söz veremiyoruz, böyle bir usulümüz yok” diyerek cevap verdi. Bunun üzerine Özkan, ayağa kalkarak; “TBMM milletvekillerinin adalet gibi bir konuda konuşma arzusunu zaten beş dakikayla sınırlıyorsunuz” karşılığını verdi.

Yılmaz, “Tam tersine, adalet konusunda herkesin daha hassas olması lazım, aynen katılıyorum dediğinize, adaleti konuşurken partiler arası eşitlik ve adalet konusunda çok daha eşit olmamız lazım” dedi.

“NASIL BÖYLE BİR TASARRUFA GİDEBİLİRSİNİZ?”

Bunun üzerine Özkan, “Siz nasıl böyle bir tasarrufa gidebilirsiniz? Gidemezsiniz efendim” dedi. “Böyle bir hakkınız yok, usul olarak böyle bir hakkınız yok” diyen Yılmaz’a Özkan, “Ben milletvekiliyim efendim, nasıl öyle bir hakkım yok” sözleriyle tepki gösterdi.

Özkan’ın, “Açıkladığınız beş dakikayı vereceksiniz” sözlerine karşılık Yılmaz, “Hiç öyle bir hakkınız yok, hayır efendim, yok öyle bir şey” dedi. Özkan da Yılmaz’a, “Sizi dava edeceğim” karşılığını verdi.

“MASA DA YUMRUKLANIR DAVA DA AÇILIR”

Yılmaz’ın “Masayı yumruklayarak mı karşı çıkacaksınız?” tepkisinin üzerine ise Özkan, Yılmaz’a, “Size karşı masa da yumruklanır dava da açılır” dedi.

Özkan, 5 dakikalık konuşma süresi istedi. Yılmaz ise Özkan’a, “Öyle bir hakkınız yok” dedi. Bunun üzerine Özkan, “O taraf beş dakika, bu taraf üç dakika; öyle mi?” sözleriyle Yılmaz’ı eleştirdi.

“ADALET BÜTÇESİ KONUŞULURKEN ADALETSİZLİK”

Özkan, yaşanan tartışmanın görüntülerini sosyal medya hesabından paylaşarak, “Adalet bütçesi konuşulurken adaletsizlik… Söz hakkını 5 dakikadan 3 dakikaya indiren keyfi tutum hakkında konuşmamı engelleyen Plan Bütçe Komisyonu Başkanı AKP’li Cevdet Yılmaz’ı protesto ettik” notunu düştü.

Kemal Kılıçdaroğlu AKİT’in 2013 yılındaki “CHP’den Gülen’i bitirin önergesi” manşetini hatırlattı!