TBB katledilen Deniz Poyraz için adalet nöbeti tutacak

Yayın tarihi: 26 Aralık 2022 Pazartesi 10:05 am - Güncelleme: 26 Aralık 2022 Pazartesi 10:10 am

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Erinç Sağkan ve baro başkanları katledilen Deniz Poyraz için adliye önünde adalet nöbeti tutacak.

HDP İzmir İl Binası’nda silahlı saldırıda katledilen Deniz Poyraz için barolar, bugün 13.00’da İzmir Adliyesi C Blok kapısı önünde adalet nöbeti tutacak. Nöbete, TBB Başkanı Erinç Sağkan, birçok baro başkanı ve avukatların yanı sıra HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar ile kitle örgütü temsilcileri de katılacak.

YARINKİ DURUŞMADA KARAR BEKLENİYOR

Deniz Poyraz’ı öldüren Onur Gencer hakkında açılan davanın 7’nci duruşması yarın Aliağa Şakran Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi’nde bulunan salonda görülecek. Bir önceki duruşmada dava açık yapılmasına rağmen yetki belgeli avukatlar, takip etmeye gelenler ve basın emekçileri içeri alınmamış, cezaevi önünde de jandarma, avukatlara tazyikli su ve biber gazı ile müdahale ederek içeri girmelerine engel olmuştu.

Ayrıca mahkeme heyeti davaya müdahil olanların avukatları olmadan tanıkları dinlediği ve savcı ise mütalaasını açıklaması nedeniyle duruşmadan karar çıkması bekleniyor.

Deniz Poyraz davasında biber gazıyla müdahale!