‘Tayyip ağabeyin ayakkabısını yalamamız lazım’ diyen AKP’li Şenyıldız aday gösterilmedi

Yayın tarihi: 10 Nisan 2023 Pazartesi 5:54 pm - Güncelleme: 10 Nisan 2023 Pazartesi 5:54 pm

Katıldığı bir yerel televizyon programında, “Tayyip ağabeye ihanet etmek, Türkiye’ye ihanet etmektir. Ayakkabısını elimizle yalamamız lazım” diyen AKP’li Şenel Yediyıldız, 14 Mayıs seçimlerinde aday gösterilmedi.

AKP Ordu Milletvekili Op. Dr. Şenel Yediyıldız, TV52’de yayınlanan ‘Gündem’ programına geçtiğimiz ocak ayında konuk olmuştu.  Sunucu Samet Yaşaryıldız’ın “Tayyip ağabeye ihanet etmeyelim” sözlerinin ne ifade ettiği sorusuna AKP’li Şenel Yediyıldız’ın verdiği yanıt tepki çekmişti. Şenel Yediyıldız, “Tayyip ağabeye ihaneti bırak, sırtımızda taşımamız lazım, ayakkabısını elimizle yalamamız lazım.” demişti.

27’inci Dönem AKP Ordu Milletvekili olan Yediyıldız, 14 Mayıs seçimlerinde aday gösterilmediği öğrenildi.  YSK’ye 600 kişinin isminin verilmesinin ardından Yediyıldız sosyal medya hesabından şunları dile getirdi: 

“Tayyip ağabeyin ayakkabısını yalamamız lazım” diyen AKP’li vekil: Feleğim şaştı

“2018 yılında milletvekili aday adayı olmamama rağmen listelerin oluşturulduğu son gece şahsıma Ordu 1. Sıra Milletvekilliği aday adaylığını tevdi eden Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere bu süreçte teşrik-i mesaide bulunduğumuz, Bakanlarımıza, Milletvekillerimize ve tüm dava arkadaşlarıma en içten teşekkürlerimi sunuyorum.

Milletimize hizmet yolunda Ordu ilimize hayırlı hizmetler kazandıracak olan yeni adaylarımıza 28. Dönem için verecekleri demokrasi mücadelesinde başarılar diliyorum”

Şenel Yediyıldız