Tayland’da tapınak duvarına anarşizm sembolü çizilmesini haberleştiren iki gazeteciye gözaltı

Yayın tarihi: 13 Şubat 2024 Salı 11:56 am - Güncelleme: 13 Şubat 2024 Salı 11:56 am

Tayland’da bir tapınağın duvarına anarşizm sembolü ile “monarşiye hakaret” kanununu eleştiren sembol çizen aktivisti haberleştiren gazeteciler Nattaphol Meksobhon ve Nattaphon Phanphongsanon gözaltına alındı.

Tayland’ın başkenti Bangkok’ta Mart ayında bir tapınağın duvarına anarşizm sembolü ve ülkede kısaca “112 kanunu” olarak bilinen “monarşiye hakaret kanunu”nu eleştiren sembol çizen aktivistleri haber yapan gazeteciler gözaltına alındı.

Reuters’ın haberine göre haber sitesi Prachtai’nin Muhabiri Nattaphol Meksobhon ve serbest foto muhabir Nattaphon Phanphongsanon’un gözaltına alındığı polis ve avukat açıklamalarıyla onaylandı.

Tayland İnsan Hakları için Avukatlar örgütü, temsil ettikleri iki gazeteciye “tarihi bir alana zarar verme suçuna ortak olma” ve “kamusal alanda vandallık” suçlaması yöneltildiğini bildirdi.

İzmir’de 5 gazeteciye gözaltı

Tayland’da bir tapınağın duvarına anarşizm sembolü ile “monarşiye hakaret” kanununu eleştiren sembol çizen aktivisti haberleştiren Nattaphol Meksobhon ve Nattaphon Phanphongsanon gözaltına alındı.

Kaynak: TELE1