Tayfun Kahraman’ın eşi tutanağı paylaştı: Muayene sırasında jandarma personeli vardı

Yayın tarihi: 2 Eylül 2024 Pazartesi 12:46 pm - Güncelleme: 2 Eylül 2024 Pazartesi 12:54 pm

Haber: tele1.com.tr

Gezi tutuklusu Tayfun Kahraman’ın eşi Meriç Kahraman, eşinin sağlık kontrolü sırasında maruz kaldığı kötü muameleye ilişkin hastane tutanağını paylaştı.

Meriç Demir Kahraman, Gezi Direnişi davasında tutuklanan Şehir Plancısı Tayfun Kahraman’ın sağlık kontrolüne giderken yaşadıklarına ilişkin paylaşımda bulunmuştu. Kahraman, sosyal medya hesabından Tayfun Kahraman’ın, MS hastalığı nedeniyle rutin nöroloji kontrolüne gittiği hastanede kendisine eşlik eden kolluk kuvvetlerinin saatler süren kötü muamelesini anlatmıştı. Meriç Kahraman’ın paylaşımın ardından Jandarma Genel Komutanlığı ise iddiaları yalanlamıştı.

“BİZ KANUNDAN VE DİYALOGTAN BAŞKA YOL BİLMEYİZ”

Daha önce hastanede tutanak tutulduğunu söyleyen Meriç Kahraman bugün söz konusu tutanağı paylaştı. Kahraman paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

“Yeni Adli yılın adil olmasını dileriz.

Ekte, eşim Tayfun Kahraman’a yaşatılan insan haklarına aykırı muameleye dair tutanağı tüm kamuoyuna ve yetkili mercilerin bilgisine sunuyorum.

Kolluk kuvvetinden 4 personelin muayenene sırasında odada bulunarak hasta-doktor mahremiyetinin ihlal ettiği, bunun yanında Tayfun’un her iki elinde de kelepçenin aşırı sıkılması sonucu oluşan sekonder travma bu tutanakla yazılı kayıt altına alınmıştır.

Hukuki süreç başladı, takipçisiyiz.

Biz kanundan ve diyalogdan başka hiçbir yol bilmeyiz.

Eşim Tayfun Kahraman evvela masumdur, hakkındaki iddialara dair tek bir somut delil yoktur. Bunun yanında adil yargılanmamıştır, bu anayasal hakkı ihlal edilmiştir. Gerekli hukuki adımlar atılmadığı için hâlen tutukludur. 28 aydır özgürlüğünden, kızımız Vera’dan mahrum bırakılmıştır.

Tayfun’un masumiyeti ise belgelidir, tüm kamuoyu ile masumiyetinin bilgi ve belgeleri paylaşılmıştır.

Tâli olarak; Tayfun Kahraman MS hastasıdır ve hasta hakları, insan hakları ihlal edilmiştir.

Eşim Tayfun Kahraman’ın evimize, kızımız Vera’ya sağ salim kavuşacağı günü sabırla bekliyoruz.

Türkiye Cumhuriyeti’nin şerefli, eşit ve özgür yurttaşları olarak tüm yetkililere, siyasilere ve hakimlere sesleniyoruz: Çok gecikmiş olan adaletin bir an önce tecelli etmesini sağlayın, bu zulüm bitsin.”

Meriç Kahraman’ın paylaştığı hastane tutanağı

 

Tayfun Kahraman kelepçeli eziyeti anlattı! “Uyarılarım dikkate alınmadı”

Kaynak: TELE1