Tarikatlarla protokol yapmaya devam edeceğini söyleyen Bakan Tekin hakkında suç duyurusu

Yayın tarihi: 26 Aralık 2023 Salı 7:42 am - Güncelleme: 26 Aralık 2023 Salı 7:42 am

Hukukçu Dayanışması tarikatlarla protokol yapmaya devam edeceği söyleyen Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin hakkında suç duyurusunda bulundu.

Cumhuriyet’te yer alan habere göre; Hukukçu Dayanışması, cemaat ve tarikatları meşrulaştırıp, bu yapılarla imzalanan protokolleri savunmasını Meclis’e taşındı ve Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin hakkında soruşturma açılmasını istedi.

Devletin sosyal, ekonomik, siyasi veya hukuki temel düzeninin kısmen de olsa din kurallarına dayandırılamayacağı vurgulanan dilekçede, Tekin’in “STK” olarak nitelendirdiği cemaat ve tarikatların, 1925’te yasayla yasaklandığı ve bu yasanın devrim yasaları arasına alındığı vurgulandı.

“Tarikatlarla protokole devam” diyen Yusuf Tekin’e çocuk yaşta evliliği savunan profesörden destek

Dilekçede, şunlar kaydedildi:

“Tüm bu açık kurallara rağmen, ‘devrim kanunları’, üstelik Milli Eğitim Bakanlığı makamında oturan şüpheli tarafından çiğnenmekte, yasaklanan tarikatlar bakanlık eliyle milli eğitime dahil edilmektedir. Bu açıkça suç ikrarının hukuksal soruşturmasını yürütmek TBMM’nin görevidir. ‘Devrim kanunları’nı ve anayasayı açıkça çiğneyen, laiklik ilkesini ve laik eğitim ilkesini çiğneyen, görevini kötüye kullanan Yusuf Tekin hakkında suç duyurusunda bulunuyoruz. TBMM’ce soruşturma yürütülmesini, soruşturma sonuçlanıncaya kadar Tekin’in görevinden el çektirilmesini talep ediyoruz.”

Kaynak: TELE1