‘Tarikatçı’ koca ‘içine cin kaçmış’ dedi, ailesine hayatı zindan etti

Yayın tarihi: 18 Eylül 2023 Pazartesi 2:27 pm - Güncelleme: 18 Eylül 2023 Pazartesi 2:45 pm

İstanbul’da tarikata giren bir koca eşi ve kızlarına hayatı zindan etti. Ailesine televizyon izlemenin günah olduğunu söyleyerek yasaklayan A.G. balkona dahi çıkmalarına izin vermedi. Kendi hayatı ile çocuklarının hayatının çekilmez bir hal aldığını gören H.G. eşine karşı boşanma davası açtı

İstanbul Aile Mahkemesi’nde görülen bir boşanma davasında; tarikat mensubu bir kişinin, eşi ve kızlarının hayatını çekilmez hale getirdiği görüldü. Dosyaya göre H. – A.G. çifti 25 yıl önce evlendi. Çiftin evliğinden biri 23, diğeri 16 yaşında iki kız çocukları dünyaya geldi.

ÖNCE ÇARŞAF GİYDİRDİ

Çiftin evliliği ilk yıllarda sorunsuz devam etti. Ancak ilerleyen yıllarda A. G., bir tarikata girdi ve zamanının önemli bir bölümünü bu çevrede geçirmeye başladı. Giderek tutucu bir hal alan A. G., ilk olarak eşinin çarşaf giymesini sağladı. A. G. bununla da yetinmedi.

TELEVİZYON GÖRÜNCE SIRTINI DÖNEREK OTURDU

Dosyaya göre A. G.; eşi ve çocuklarına, televizyon izlemeyi ve müzik dinlemeyi yasakladı. A.G., evde dini kitap dışında başka kitap okunmasına izin vermedi. A.G., eşinin balkona çıkmasına, camları silmesine izin vermediği gibi tek başına toplu taşımaya binmesine de izin vermedi. A. G., televizyon bulunan bir yere gittiğinde ise sırtını dönerek oturdu.

SERVİS GELDİ, BAŞKA ODAYA KİLİTLENDİLER

Bozulan bir eşya için servis görevlisi evlerine geldiğinde, A. G., eşi ve çocuklarının başka bir odaya kilitleyerek beklemelerini istedi. Çiftin büyük kızı B. N. G. başını açmak istediğini söyleyince babasının tepkisi ile karşılaştı. Genç kız bu nedenle intihar girişiminde bulundu. “İçinize cin kaçmış” diyen A.G., okunmuş su ve ekmeği eşi ve çocuklarının yedirip içirdi.

400 BİN TL TAZMİNAT

Kendi hayatı ile çocuklarının hayatının çekilmez bir hal aldığını gören H.G., eşine karşı boşanma davası açtı. Halk TV’den Dinçer Gökçe’nin haberine göre dava dosyasına A.G. adına yapılan savunmada özetle “İleri sürülen iddiaları kabul etmiyoruz. Müvekkil, evlilik birliğinin kendisine yüklediği tüm yükümlülükleri yerine getiriyor. Evlilik birliği, davacının (H.G.) kusurlu davranışları sebebiyle temelinden sarsılmış durumda. Davacının davasının reddine karar verilsin” denildi. Savunma dilekçesinde A.G.’ye 200 bin TL maddi 200 bin TL de manevi tazminat ödenmesine karar verilmesi istendi.

İSTİNAF’TAN KARAR

Yapılan yargılama sonrası mahkeme çifti boşadı. Mahkeme, davacı kadına 50 bin TL maddi, 50 bin TL manevi tazminat; anne ve çocukları için de nafaka ödenmesine karar verdi. Verilen kararı her iki taraf da İstinaf Mahkemesi’ne taşıdı. Mahkeme, yerel mahkeme kararının yerinde olduğuna hükmetti. İstinaf Mahkemesi, nafaka miktarlarını ise arttırdı.

İstinaf Mahkemesi, tazminat ödenmesinin gerekçesini ise, ‘Davacı kadının kişilik haklarını saldırıya uğraması’ oluşturdu. Karar kesinleşti.

Hiranur Vakfı’ndaki skandal yeniden gündeme getirdi! Türkiye’de tarikat ablukası