Tanrıkulu hakkında hazırlanan fezleke Adalet Bakanlığı’na gönderildi

Yayın tarihi: 13 Eylül 2023 Çarşamba 6:15 pm - Güncelleme: 13 Eylül 2023 Çarşamba 6:15 pm

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, CHP’li Sezgin Tanrıkulu hakkında soruşturma izni talebini Adalet Bakanlığı’na gönderdi

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Türk Silahlı Kuvvetleri’ne (TSK) yönelik sözleri nedeniyle CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu hakkında soruşturma başlatmak için Adalet Bakanlığı’ndan izin talebinde bulundu.

Başsavcılıktan yapılan açıklamada “Parlamenterler Bürosunca soruşturma başlatılan 28. Dönem Milletvekili Mustafa Sezgin Tanrıkulu hakkında, ‘devletin askeri ve emniyet teşkilatını alenen aşağılama suçu’ yönünden tanzim olunan soruşturma izin talebi Adalet Bakanlığına gönderilmiştir” denildi.

Sezgin Tanrıkulu’nun açıklaması tartışma başlattı! CHP’den açıklama

NE OLMUŞTU?

Tanrıkulu katıldığı TV programında “TSK’nın yaptığı her şey eleştiriden azade değil. Biz milletvekiliyiz bunları sorgularız. Bu Türk Silahlı Kuvvetleri değil mi 12 Eylül’de faşist darbeyi yapan? Bu ordu değil mi 15 Temmuz’da darbe girişimi yapan, köyleri yakan… Onlarca faili meçhul cinayet. Benim takip ettiğim davalar var. 15 köylüyü helikopterden atan TSK değil mi? AİHM kararıyla sabit hale gelen… Biz soru sorarız, doğru olup olmadığını sorgularız. En azından TSK üzerinden bu tür şaibelerin kalkması amacıyla bunu sorarız… Bu kadar köyü yaktı? Daha yeni Roboski, Uludere oldu…” demişti.

Tanrıkulu sosyal medya hesabından paylaştığı mesajda ise “Dünkü açıklamalarımdan sonra bazı dijital platformlarda hakkımda ağır eleştirinin ötesine varan açıklamalar yapan / yazan herkesle tek tek hukuk önünde hesaplaşacağım” ifadesini kullanmıştı.

Sezgin Tanrıkulu hakkında soruşturma