Sezgin Tanrıkulu’nun açıklaması tartışma başlattı! CHP’den açıklama

Yayın tarihi: 9 Eylül 2023 Cumartesi 9:22 pm - Güncelleme: 9 Eylül 2023 Cumartesi 9:22 pm

CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu hakkında TSK  ile ilgili ifadelerinin ardından soruşturma başlatıldı. Tanrıkulu’nun açıklamaları tartışmalara sebep olurken konuyla ilgili CHP’den açıklama geldi. CHP Parti Sözcüsü Öztrak, “Bu konu yetkili organlarımızda görüşülecektir” dedi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ile ilgili kullandığı ifadeler nedeniyle CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu hakkında soruşturma başlattı.

Tanrıkulu’nun açıklamaları tartışmalara neden olurken, konuyla ilgili CHP Parti Sözcüsü Faik Öztrak’tan açıklama geldi. Tanrıkulu’nun ifadelerinin ‘kabul edilemez’ olduğunu belirten Öztrak, “Bu konu yetkili organlarımızda görüşülecektir” dedi.

Öztrak, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şunları söyledi:

“Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu’nun, milletimizin gözbebeği Türk Silahlı Kuvvetleri’ni töhmet altında bırakan ifadeleri kabul edilemez. Bu konu yetkili organlarımızda görüşülecektir”

MSB’DEN TEPKİ

Tanrıkulu’nun açıklamalarına Milli Savunma Bakanlığı da tepki gösterdi.

MSB’den yapılan resmi açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“Asil milletimizin bağrından çıkan kahraman TSK, ülkemizin huzur ve güvenliği ile bölgemizin, dünyanın ve tüm insanlığın barış ve istikrarına katkı sağlamak için tüm terör örgütlerine karşı büyük bir özveri ve fedakarlıkla mücadele etmektedir. Mehmetçiğin tüm faaliyetleri uluslararası hukuka uygun, tüm dünyanın gözü önünde ve şeffaf bir şekilde icra edilmektedir. Buna rağmen terör örgütlerinin insanlık dışı saldırılarına tepki koyamayanlar terör örgütünün farklı konulardaki alçakça yalanlarını sahiplenerek kahraman ordumuza iftira atmaya çalışmaktadırlar. Bu iftiraları atanlar, bunlara alet olanlar en hafif tabiriyle gaflet ve dalalet içindedirler”

SEZGİN TANRIKULU NE DEMİŞTİ?

Tanrıkulu, TV100 kanalında yaptığı açıklamada şöyle konuştu:

“TSK’nın yaptığı her şey, eleştiriden azade değil. Biz milletvekiliyiz bunları sorgularız. TSK değil mi 12 Eylül’de darbe yapan? Bu ordu değil mi 15 Temmuz’da darbe girişimi yapan, köyleri yakan… Benim takip ettiğim davalar var. 15 köylüyü helikopterden atan TSK değil mi? AİHM kararıyla sabit hale gelen… Biz eleştirel yaklaşırız. Soru sorarız, doğru olup olmadığını sorarız, TSK üzerinden bu tür şaibelerin kalkması amacıyla bunu sorarız. 40 yılda her şeyi doğru yapsaydı Türkiye bu durumda olmazdı. AİHM kararı orada, 15 tane köylü, kim attı? Bu kadar köyü yaktı? Daha yeni Roboski Uludere oldu… Sizler de eleştirel yaklaşamadığınız için Türkiye bu noktaya geldi.” 

Sezgin Tanrıkulu hakkında soruşturma