Tanju Özcan’dan ‘İmamoğlu’ açıklaması: Adayım derse desteklerim

Yayın tarihi: 9 Temmuz 2023 Pazar 12:25 pm - Güncelleme: 9 Temmuz 2023 Pazar 12:25 pm

Bolu’dan CHP Genel Merkezi’ne yürüyen Tanju Özcan, “Ekrem İmamoğlu ‘genel başkanlığa adayım’ demesi halinde; benim İmamoğlu’na destek açıklamam söz konusu olabilir” dedi.

Partiden kesin ihraç istemiyle disipline sevk edilmesinin ardından CHP Genel Merkezi’ne yürüme kararı alan ve 4 Temmuz’da yürüyüşünü başlatan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, “Kurultayda Kılıçdaroğlu’nun karşısında kimin çıkacağını bekliyorsunuz?” sorusuna “Bugün itibariyle çıkması gereken kişi; İmamoğlu” yanıtını verdi.

Özcan, ‘İmamoğlu’nu destekliyor musunuz?’ sorusuna “İmamoğlu’nu desteklemem için önce; İmamoğlu’nun ‘Ben varım’ demesi gerekiyor. İmamoğlu’nun henüz ‘Genel başkan istifa etmelidir’ veya ‘Ben de genel başkanlığa adayım’ demesi halinde; benim İmamoğlu’na destek açıklamam söz konusu olabilir. Halkı dinleyerek, konuşan bir siyasetçiyim. Sadece söylediğim şu; şu an halkın nazarında veya halkın umut olarak gördüğü kişi Ekrem İmamoğlu. ‘Kurtarırsa bu partiyi, ülkeyi İmamoğlu kurtarır’ sözleri yaygın. Ama Sayın İmamoğlu adım atmakta bence biraz geç kalıyor. Ve geç kaldığı her gün kendisine zarar veriyor. Değişim çağrısında bulunanlara ‘Artık top çevirmenin faydası yok’ diyorum. Direkt adını koyalım; genel başkan değişmeli. Genel başkan hatta bana göre kaybettiği bu seçimden sonra salona dahi gelmemeli. Bırakın adaylığı, salona dahi gelmemeli. Hangi yüzle o salona gelecek. Şu anda değişim isteyenler de net bir şekilde ‘Değişim genel başkandan başlamalı’ demeli ve elini masaya vurmalı” cevabını verdi.

Özcan, kurultayda değişim olması gerektiğini belirterek, “Eğer olmazsa zaten yerel seçimlerde perişan olacağız. Perşembenin gelişini çarşambadan söylemek gibi bir şey. Bu moralle, bu motivasyonla, bu genel başkanla, bu kadrolarla gidilecek yerel seçimde mucize beklemenin anlamı yok. Kel oğlanın saçlarının yeniden çıkmasını beklemek kadar küçük bir beklenti bu” diye konuştu.

Tunç Soyer: İmamoğlu’ndan farklı düşünüyorum