Tanju Özcan’dan erken seçim formülü

Yayın tarihi: 8 Şubat 2022 Salı 9:59 am - Güncelleme: 8 Şubat 2022 Salı 1:44 pm

CHP’li Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, “erken seçimin kapısını sonuna kadar açacak” dediği önerisini açıkladı, 11 milletvekilinin erken seçim için istifa etmesi çağrısında bulundu.

Mülteciler yönelik uygulamaları ile tanınan ve CHP’nin uyarı cezası verdiği Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, bu kez erken seçim formülü açıkladı. Özcan, erken seçim için 11 milletvekilinin istifa etmesi çağrısı yaptı.

Özcan bugün gazetecilere yaptığı açıklamada, “Şu kardeşinize güvenin, siyasi hayatı halkın içinde geçti bu kardeşinizin. Diyorum ki, milletin sesini iyi duyabilen, hayatı halkın içinde olsan siyasetçi olarak diyorum ki, ben artık bitti diyorsam bu iş bitmiştir. Haydi bir cesaret. Liderler tamam derse, millet adına 11 vekil arkadaşımız gövdesini taşın altına koyacaktır” dedi.

Ankara, İzmir, Aydın, Muğla, Eskişehir gibi illerde 11 muhalif milletvekilinin istifa edebileceğini belirten Özcan, halkın hayat pahalılığına tahammülünün kalmadığı bir dönemde bu istifaların muhalefetin görevi olduğunu söyledi.

‘MUHALEFET İNŞALLAH HAYIR DEMEZ’

Öneri için “erken seçimin kapısını sonuna kadar açacak” diyen Özcan, sabah saatlerinde şu paylaşımı yapmıştı: “Bugün saat 12:00 de Türkiye’yi aydınlığa çıkartacak… Ülkenin 20 yılını heba eden bu iktidardan kurtulmamız için erken seçimin kapısını sonuna kadar açacak önerimi kamuoyu ile paylaşacağım… İnşallah muhalefet hayır demez!!!”

Tanju Özcan’dan İmamoğlu’na büyükelçi tepkisi

Mahkemeden Tanju Özcan’a kötü haber