Tanju Özcan’dan Bolu yerel basınına sert tepki! “Bir müptezel çıkıyor…”

Yayın tarihi: 23 Ekim 2023 Pazartesi 2:38 pm - Güncelleme: 23 Ekim 2023 Pazartesi 2:49 pm

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, yerel basında çıkan bazı haberlere dair basın açıklamasında bulundu. Özcan kendisi hakkında asılsız haberler yaptığını iddia ettiği gazetecilere dair , “Ulan bari o düzmece haberleri yaparken insan muhatabına sorar. Basın ahlakı denen bir şey var” dedi

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, yerel basında çıkan bazı haberlere dair basın açıklamasında bulundu. Özcan kendisine sorulmadan bazı iddiaların haberleştirildiğini ve bunun art niyetli olduğunu söyledi.

Özcan şunları söyledi:

“Ben eski başkan gibi değilim. Gazetecilere hakaret eden, kızdığı gazetecinin ekmeğiyle oynamaya çalışan biri değilim. İyi niyetimin suistimal edildiğine kanaat getirdim.

Neymiş efendim, ‘Sürücüler dikkat, bu tümseklerde uçabilirsiniz’. Bolu’nun hangi bulvarında yürüsem bu kasislerle ilgili talepler geliyor. Adam şehir sokaklarında 100 km hızla neden dolaşıyor diye sorgulamıyorsun, bu yaptığı tümsekten uçarsa ne olacakmış, lafa bak! Çocuklarımızın can güvenliği mi önemli yoksa bir aracın yüksek hız yapması nedeniyle zarar görmesi mi önemli? Gayrı ciddi haberler yapılıyor”

Tanju Özcan’dan kendisine “hesap vakti geldi” diyen AKP’li başkana hodri meydan!

“BASIN AHLAKI DENEN BİR ŞEY VAR”

Özcan aynı yerel haber kuruluşunun yaptığı ve kendisine iddiaları sormadığı başka haber örnekleri de verirken bazı gazeteci olmayan kişilerin de internet sitesi kurup kendisiyle ilgili ‘düzmece yazılar’ yazdığını aktardı.

Özcan, “Ulan bari o düzmece haberleri yaparken insan muhatabına sorar. Basın ahlakı denen bir şey var.  Benim hakkımdaki iddiaları yazın ama yazmadan önce bana sorun. Bir müptezel çıkıyor ağır hakaretlerde bulunuyor. Yazma demiyorum, yazmadan önce insan sormaz mı? İddiayı da yazarsın, cevabını da yazarsın. Ulusal basınla sık sık görüşüyorum, onlar böyle yapıyor” dedi.

Kendisinin eski başkan gibi olmadığını söyleyen Özcan ‘adam ayırmamaya ve kayırmamaya’ çalıştığını, hiçbir gazetecinin yazdığı habere de müdahale etmediğini söyledi.

“Bir belediye başkanı ağır şekilde eleştirilebilir, ben ‘beni övün’ de demiyorum” diyen Özcan, iddiaların yazılmadan önce kendisine sorulmasını istediğini cevap alındıktan sonra haberlerin yerel basında yazılmasının daha doğru olacağını belirtti.

NE OLMUŞTU?

Tanju Özcan Twitter’dan Bolu’daki bir yerel gazeteye tepki göstermişti. Özcan, Bolu Gazetesi’nin ‘Sürücüler aman dikkat bu tümsekte uçan uçana’ başlıklı haberin görselini paylaşarak  “Sözde habere, sözde haberciye bak sen… İnsanlar çoluğunu, çocuğunu düşünerek kasis istiyor, yaptığımız kasisleri ise laf olsun diye yereldeki bazı medya böyle eleştiriyor. Çoluğun, çocuğun başına bir şey geleceğine, bu kasislerden uçacak kadar hızlı giden uçsun zaten. Böyle haber de olmaz, habercilik de olmaz…” demişti.