Tanju Özcan’a bıçaklı saldırı girişimi! Özcan’dan ilk açıklama

Yayın tarihi: 27 Aralık 2022 Salı 2:27 pm - Güncelleme: 27 Aralık 2022 Salı 2:48 pm

Özel Haber: Egehan Erkün

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan‘a saldırı girişiminde bulunuldu. Tehdit ve hakaretler yağdırdığı öğrenilen H.H. isimli saldırgan, polis tarafından gözaltına alındı. Özcan, TELE1’e yaptığı açıklamada, “Bir süredir tehdit alıyordum. Saldırgan ben toplantıdayken gelmiş, makamımda değildim.” dedi.

Bolu’da H.H. isimli bir saldırgan, Belediye Başkanı Tanju Özcan’a bıçaklı saldırı girişiminde bulundu. Özcan’ın makam odası önünde hakaret ederek içeri girmeye çalıştığı öğrenilen saldırgan, polis memurları tarafından gözaltına alındı. Saldırgan, sorgusu yapılmak üzere emniyete götürüldü.

“MAKAMA GELMEDEN 15 DAKİKA ÖNCE OLMUŞ”

TELE1’den Egehan Erkün’e saldırıya ilişkin açıklamalarda bulunan Başkan Özcan, “Saldırı girişimi sırasında makamımda değildim. Ek binada toplantıdaydım. Belediyeye gelmeden 15 dakika önce olmuş. Daha netleşmedi. Şahıs, küfür ederek benim odama girmeye çalışmış.” dedi.

“TEHDİTLERİN DOZU ARTTI”

Bir süredir ölüm tehditleri aldığı ve son dönemde bu tehditlerin arttığını belirten Özcan, “Uzun süredir PKK’ya yakın şahıslardan ölüm tehditleri alıyordum. Biraz dozu artmıştı. Emniyet ek bir koruma daha vermişti. O koruma da zabıtaların yardımıyla saldırganı etkisiz hale getirmiş. Şimdi gözaltında. Detaylar henüz netleşmedi. Münferit bir olay da olabilir. Polis bütün yönleriyle araştırıyor.” ifadelerini kullandı.

Tanju Özcan hakaret davasından beraat etti: Özür bekliyorum