Tanju Özcan iki hafta önce TÜİK’le görüşmüş

Yayın tarihi: 4 Aralık 2021 Cumartesi 9:06 am - Güncelleme: 4 Aralık 2021 Cumartesi 12:12 pm

CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun TÜİK‘e alınmamasına tepki gösteren Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, iki hafta önce TÜİK Başkanı Sait Erdal Dinçer’le görüştüğünü açıkladı.

Mültecilere yönelik açıklamaları ve uygulamalarıyla tanınan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) binasına alınmamasına ilişkin ilginç bir paylaşım yaptı.

İki hafta önce TÜİK Başkanı Sait Erdal Dinçer’i Bolu’yla ilgili bir konu için ziyaret ettiğini söyleyen Özcan, “O ziyarette kendisi bana genel merkez yetkililerinin kendisini hiç ziyaret etmemesinden yakınmış hatta ‘davet ederlerse genel merkeze gelirim’ demişti. Bu sözlerden sonra bugün Sayın Kılıçdaroğlu’na yapılan bu saygısızlığı kamuoyunun bilmesini istiyorum” ifadesini kullandı.

TÜİK’in enflasyonu yine sokağa uymadı

NE OLMUŞTU?

TÜİK, enflasyon verilerinin açıklanması sonrası kendilerinden bilgi almak isteyen ana muhalefet partisine dün kapılarını açmamıştı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve denetleme yetkisine sahip milletvekilleri, TÜİK’in internet sitesinde özetle “Merkez teşkilatımıza gelebilirsiniz, her türlü bilgiyi alabilirsiniz” dendiğini belirtse de, devlet kurumuna girememişti.

Binanın önünde açıklama yapan Kılıçdaroğlu, TÜİK’in devlet kurumu olmaktan çıkıp Saray kurumu haline dönüştüğünü belirterek “Şu binada oturanlar unutmasınlar oturduğunuz binalar bu memleketin vatandaşlarının ödedikleri vergilerle yapıldı. Asla unutmasınlar aldığınız aylıklar emeklinin işçinin ödediği ödedikleriyle aldığınız aylıklardır. Sarayın değil halkın memuru olun” açıklamasını yapmıştı.

TÜİK Kılıçdaroğlu’na kapılarını açmadı! “Verileri nereden alıyorlar?”