Tamer Karadağlı: Merve Dizdar’ı kutluyorum ama konuşması için aynı şeyi söyleyemeyeceğim

Yayın tarihi: 30 Mayıs 2023 Salı 10:14 am - Güncelleme: 30 Mayıs 2023 Salı 10:16 am

Altın Portakal’da ‘En İyi Kadın Oyuncu’ ödülünü alan Nihal Yalçın’ın konuşması sırasında takındığı tavırla tepki toplayan Tamer Karadağlı bu kez de Cannes’dan ödülle dönen oyuncu Merve Dizdar‘ı hedef aldı.

Oyuncu ve sanatçı Merve Dizdar, Nuri Bilge Ceylan’ın yeni filmi “Kuru Otlar Üstüne”deki rolüyle Cannes Film Festivali’nde “En İyi Kadın Oyuncu” ödülünün sahibi oldu.

En İyi Kadın Oyuncu Ödülü’nü alan Dizdar, konuşmasında “Bu ödülü kendine layık görülenlere boyun eğmeyip eyleme geçen, bu uğurda her şeyi göze alan ve ne olursa olsun umut etmekten vazgeçmeyen tüm kız kardeşlerime ve Türkiye’de hak ettiği güzel günleri yaşamayı bekleyen tüm mücadeleci ruhlara armağan ediyorum” dedi.

Dizdar’ın sözleri iktidara yakın isimlerin tepkisine neden oldu.

O tepkilere bir yenisi daha eklendi. Oyuncu Tamer Karadağlı, Dizdar’a Fransa’nın Cezayir işgalini hatırlatarak, “Cezayirli kız kardeşleri için de geçerli mi söyledikleri?” diye sordu.

Karadağlı, Merve Dizdar’ın “Türkiye’yi Batı’ya şikâyet etmesinin” kendisine doğru gelmediğini söyleyerek şu ifadeleri kullandı: “Merve Dizdar’ı aldığı ödülden dolayı yürekten kutluyorum. Çok büyük bir başarı. Gerçekten hem bir meslektaşı olarak hem de bir Türk vatandaşı olarak inanılmaz gurur duydum. Göğsüm kabardı. Amaaa… konuşması için aynı şeyi söyleyemeyeceğim. Kendisi Fransa’nın yıllarca işgal ettiği Cezayir için de aynı şeyleri düşünüyor mu?”

Begüm Polat Cannes’da ödül alan Merve Dizdar’ı hedef aldı

NE OLMUŞTU?

Nuri Bilge Ceylan imzalı “Kuru Otlar Üstüne” ile En İyi Kadın Oyuncu Ödülü’nü alan Merve Dizdar konuşmasında, “Filmde canlandırdığım Nuray karakteri inandığı şeyler ve varoluşu için mücadele veren ve bu uğurda bedeller ödemek zorunda bırakılmış bir kadın. Onu tanımak ve anlamak için uzun uzun çalışmak isterdim ama ne yazık ki yaşadığım coğrafyada bir kadın olmak Nuray’ın ve Nuraylar’ın duygusunu doğduğum günden beri ezbere bilmeyi gerektiriyor. Ödülü Nuray ve onun gibi kadınların mücadelesine güç verebilmek için, kendine layık görülenlere boyun eğmeyip eyleme geçen, bu uğurda her şeyi göze alan ve ne olursa olsun umut etmekten vazgeçmeyen tüm kız kardeşlerime ve Türkiye’de hak ettiği güzel günleri yaşamayı bekleyen tüm mücadeleci ruhlara armağan ediyorum” ifadelerini kullandı.

Dizdar’ın konuşmasına sosyal medyada bazı kullanıcılar tepki gösterdi.

Konuşma, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkan Yardımcısı İbrahim Uslu tarafından da hedef alındı. Uslu, “Önce kendi ülkene saygı duymayı öğreneceksin Merve Dizdar. Sonra da bu ülkenin tüm vatandaşlarından aldığın ödül için tebrik bekleyebilirsin. Ülkesine saygı duymayanın aldığı ödülün de tebrik edilesi bir yanı yoktur” dedi.

AKP’li Külünk, Merve Dizdar’ı tebrik eden Bakan Ersoy’un eşini hedef aldı

Cannes’dan ödülle dönen Merve Dizdar rol aldığı gösteride dakikalarca alkışlandı