Tam kapanmaya rağmen yüzlerce kişi Başkonsolosluk önünde İsrail’i protesto etti

Yayın tarihi: 10 Mayıs 2021 Pazartesi 9:11 am - Güncelleme: 10 Mayıs 2021 Pazartesi 9:11 am

Koronavirüs ve tam kapanmaya rağmen onlarca kişi İsrail’in Filistinlilere yönelik saldırılarını, İsrail İstanbul Başkonsolosluğu önünde protesto etti.

Türk, Filistin ve Doğu Türkistan bayrakları taşıyan protestocular, “Mavi Marmara onurumuzdur”, “Mehmetçik Aksa’ya”, “Cenk, cihat şehadet”, “Şehitlerin yolunu sürdüreceğiz”, “Dişe diş, kana kan, intikam intikam”, “Kudüs’e selam, direnişe devam”, “Katil İsrail Filistin’den defol”, “Mescid-i Aksa onurumuzdur” sloganları attı., burada protestoculara hitap etti.

“TÜRK HALKI FİLİSTİN’İN YANINDA”

İsrail Başkonsolosluğu önünde düzenlenen protesto da konuşan İHH İnsani Yardım Vakfı Genel Başkanı Bülent Yıldırım AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “One minute” tepkisini ve İsrail’in Mavi Marmara baskınını hatırlatarak, “Onlar söz verdiler ve sözlerinde durdular. Sizler de sözlerinizde durmak için şehadete hazır mısınız? 6 Gün Savaşları’nda Türkiye halkının bir kısmı İsrail’in yanındaydı. Oyuna gelmiştik. Ama şimdi Türkiye halkının bütün kesimleri Filistin’in yanında. Bunun sebebi de yapılan bu saldırılardır. Halkımız uyandı, bilinçlendi. Aslan uyandı. Mehmetçik Aksa’ya sloganı atılıyor artık. Netanyahu duy bu sesi. Hilekar ve zalim adam. Kadınlara saldıran adam.” diye konuştu.