Taliban’dan uluslararası kuruluşlara ‘fon’ çağrısı

Yayın tarihi: 20 Ağustos 2021 Cuma 11:41 pm - Güncelleme: 20 Ağustos 2021 Cuma 11:44 pm

Taliban Sözcüsü Şahin, uluslararası kuruluşlara yeni yönetime fon sağlaması için çağrı yaptı. Şahin, Afganistan’ın yeniden inşasında Çin’in büyük rol oynayabileceğini söyledi.

Taliban Sözcüsü Süheyl Şahin, Çin Merkezi Televizyonu’nda (CCTV) Afganistan’daki gelişmelere ve uluslararası yansımalarına dair değerlendirmelerde bulundu.

Şahin, Afganistan’ın yeniden imarıyla ilgili, “Çin, dev ekonomisi ve kapasitesiyle büyük bir ülke. Afganistan’ın yeniden inşasında büyük rol oynayabilir” dedi. Komşu ülkeler ve bölge ülkeleriyle birlikte tüm dünyayı Afganistan’ın yeniden inşasında rol almaya çağıran Şahin, buna ihtiyaçları olduğunu kaydetti.

Yanardağ: Taliban, kadınları sokak ortasında kurşuna dizmeye başladı

“TALİBAN’I RESMİ OLARAK TANIYIN”

Uluslararası toplumu Taliban’ı resmi olarak tanımaya çağıran Şahin, Taliban’ın Afganistan’daki ilerlemesinin ‘dayatılmış bir yönetime karşı halk ayaklanmasını’ temsil ettiğini iddia ederek, ülkeye hakim olma hızlarının yönetimi ele almalarını meşrulaştırdığı yorumunu yaptı.

Taliban yönetimindeki Afganistan’da kadın haklarına dair endişeleri  reddeden Şahin, kadınların eğitim ve çalışma haklarını koruyacaklarını savundu. Şahin, uluslararası ekonomik ve mali kuruluşlara da çağrıda bulunarak, yeni yönetime fon sağlanması talebinde bulundu.

Öte yandan Şahin, Afganistan’ın komşu ve bölge ülkelerine karşı (saldırı amaçlı) kullanılmayacağını ve bunun kendilerinin menfaatine olmayacağını söyledi.

Taliban: Düşman istemiyoruz, kadın hakları şeriata göre olacak