Taksim saldırısında yaralananların sağlık durumu hakkında yeni gelişme

Yayın tarihi: 15 Kasım 2022 Salı 11:43 am - Güncelleme: 15 Kasım 2022 Salı 6:12 pm

İstiklal Caddesi’nde 6 kişinin hayatını kaybettiği bombalı saldırıda 2’si ağır 81 kişi de yaralandı. Yaralıların sağlık durumuna ilişkin gelişmeleri paylaşan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 6 hastanın yoğun bakımda tedavi gördüğünü ve 58 kişinin taburcu olduğunu duyurdu. Akşam saatlerinde açıklama yapan İstanbul Valisi Ali Yerlikaya ise taburcu olan yaralıların sayısının 61’e yükseldiğini ifade etti.

Taksim’in en kalabalık yerlerinden biri olan İstiklal Caddesi’nde gerçekleşen patlamada 81 kişi yaralandı, 6 kişi hayatını kaybetti. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yaralıların sağlık durumuna yönelik şu bilgileri paylaştı:

81 YARALININ SAĞLIK DURUMU

Tedavisi tamamlanıp taburcu olan yaralıların sayısı 58’e ulaştı. Tedavisi devam eden 17 yaralı serviste, 6 hasta ise halen yoğun bakımda. Sağlık çalışanlarımız sizlere iyi haberler verebilmemiz için elinden geleni yapıyor.

VALİ ALİ YERLİKAYA: 61 KİŞİ TABURCU OLDU

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya ise akşam saatlerinde yaptığı açıklamada taburcu olanların sayısının 61’e yükseldiğini, altısı yoğun bakımda 14 kişinin de tedavi altında olduğunu belirtti.

Yerlikaya’nın sosyal medya paylaşımında şu ifadeler yer aldı:

“İstiklal Caddesi’ndeki bombalı terör saldırısında yaralanan 81 hastamızdan 61’i taburcu oldu.

14 hastamızın serviste, 6 hastamızın da yoğun bakımda tedavileri sürüyor.

Tedavileri devam eden hastalarımıza Allah’tan acil şifalar diliyorum.

#GeçmişOlsun”

 

Taksim saldırısının ardından yanıt bekleyen sorular