Taksim metrosuna Onur Yürüyüşü yasağı

Yayın tarihi: 18 Haziran 2023 Pazar 12:07 am - Güncelleme: 18 Haziran 2023 Pazar 12:09 am

İstanbul’daki Onur Yürüyüşü’ne getirilen yasak kapsamında saat 10.00’dan ikinci bir duyuruya kadar Taksim ve Şişhane metro istasyonları kapalı olacak.

İstanbul Valiliği’ni Onur Yürüyüşü’ne getirdiği yasağın ardından Taksim ve Şişhane metro istasyonları ile Taksim – Kabataş Füniküler hattının da saat 10.00’dan ikinci bir duyuruya kadar kapatılmasına karar verdi.

Metro İstanbul’dan yapılan duyuruda konuyla ilgili şu ifadelere yer verildi:

“Değerli yolcularımız;

İstanbul Valiliği’nin aldığı karar doğrultusunda 18 Haziran pazar günü saat 10.00 itibarıyla ikinci bir duyuruya kadar M2 Yenikapı-Hacıosman Metro Hattımızın Şişhane ve Taksim istasyonu ile F1 Taksim-Kabataş Füniküler Hattımız işletmeye kapalı olacaktır. Araçlarımız Şişhane ve Taksim istasyonlarında durmayacaktır.”

VALİ GÜL YASAĞI DUYURMUŞTU

İstanbul Valisi Davut Gül, Onur Yürüyüşü’ne izin verilmeyeceğini 16 Haziran tarihinde sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla duyurmuştu. Davut Gül söz konusu paylaşımında, “Milletimizin ve devletimizin teminatı olan aile kurumumuzu tehdit eden hiç bir faaliyete izin verilmemiştir. İzinsiz gösteri yapan gruplara asla müsade edilmeyecektir…” ifadelerini kullanmıştı.

Onur Yürüyüşü’nde gözaltına alınan ODTÜ’lüler serbest