Taksim Dayanışması Gezi’nin 8. yılında Taksim’de toplandı

Yayın tarihi: 31 Mayıs 2021 Pazartesi 7:43 pm - Güncelleme: 31 Mayıs 2021 Pazartesi 8:51 pm

Gezi Direnişi’nin 8’inci yılında Taksim’de toplanan yurttaşlar, polis barikatıyla karşılaştı. Grup bir süre yürüdükten sonra Taksim Dayanışması adına konuşan Avukat Can Atalay, “Gezi’nin haklılığı ve gerçekliği karşısında her seferinde yenileceksiniz. Gezi, defalarca ortaya saçılan mafya-devlet-sermaye-çete ilişkilerine benzemez. Onlar çetelerle, mafyayla rant peşinde koşarlar, biz bir fidana su vermek için.” açıklamasında bulundu.

Gezi Parkı direnişinin 8. yıl dönümü nedeniyle Taksim’de bir araya gelenler, polis engeliyle karşılaştı. Cumartesi Anneleri’nin yaptığı eylem sonrası İnsan Hakları Derneği (İHD) önünden Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB9 önüne geçmek isteyen grubun önü Taksim Kuyu Sokak’ta kesildi. Ara sokakları geçişe kapatan polis ekipleri, eyleme gelmek isteyenleri de engellemeye çalıştı. Bazı milletvekillerinin de eylem alanına girmesi engellenmek istendi.

Yurttaşlar, “Halka değil çetelere barikat”, “Barikatı aç” sloganları attı.

Taksim Dayanışması’nın Gezi direnişinin 8’inci yıldönümü için yapmak istediği açıklama Beyoğlu Kaymakamlığı’nca  yasaklanmıştı.

Binlerce kişiyle cami açılışının yapıldığı Taksim’de Gezi’ye engel