Taksicilerden Ekrem İmamoğlu’na tehdit

Yayın tarihi: 16 Haziran 2020 Salı 5:52 pm - Güncelleme: 16 Haziran 2020 Salı 6:04 pm

İstanbul’da belediye taksilerinin devreye gireceğini açıklayan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu‘na yanıt veren taksiciler, “Esnaf eski esnaf değil, anında İstanbul’u kitleriz” tehdidinde bulundu.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı (İBB) Ekrem İmamoğlu, İstanbul’un taksi sorununu çözmek için belediyenin 5 bin taksiyi kiraya vereceğini açıklamıştı. Açıklamanın ardından 2 milyon 200 bin TL civarında olan plaka fiyatları bugün 2 milyon TL dolayına indi.

İmamoğlu’ndan İstanbullulara Belediye Taksisi müjdesi

İstanbul’da taksi plaka satışlarının yapıldığı Bağcılar Oto Center’daki galericiler, kararın kendileri için sürpriz olduğunu söyledi. Galericiler piyasada bir kargaşa yaşandığını belirterek, kararın gözden geçirilmesi çağrısında bulundu.

‘ESNAF ESKİ ESNAF DEĞİL, ANINDA İSTANBUL’U KİTLER’

Oto Center’de plaka alım-satımı yapan bir firma sahibi Gürsoy Atlı, İBB’nin taksi kararına tepki göstererek şunları söyledi:

“Kararı daha yeni duyduk. Piyasa tedirgin oldu. 8 ay önce ‘plaka vereceğim, ihale yapacağım’ dendi, şimdi kiralığa dönüldü. Piyasada bir kargaşa oluştu. Taksi esnafı ve taksi plaka sahibi olarak buna tepkiliyiz. Başkanın bunu tekrar gözden geçirmesini isteriz. Şimdi 5 bin taksi dediği an önü açılmış oluyor. Yarın 20 bin mi olur? Yarın için önü açılmış oluyor bunun. Sektörde bir yanlışlık varsa, eksiklik varsa esnafla oturup konuşulur. Taksi plakaları 2 milyon 200 bin civarındaydı. Bir açıklamayla 2 milyon civarına indi. Esnaf ‘acaba plakama bir şey olur mu’ diye tedirgin oluyor. Belediyenin işi değil bu. Belediye şehirde eksik varsa ne yapmalı? Ulaşım sektöründe bir mahallede eksik varsa oraya araç yollamalı, hat kurmalı. Takside de eksiklik varsa araştırmalar yapılmalı ve rapor hazırlanmalı. Verdiğini de kabul etsek esnaf yürütmeyi durdurur. Yani şu an her şey hazırlansa da esnaf bunun yürütmesini durdurur. Esnaf eski esnaf değil. Anında İstanbul’u kilitler. Kimse plakasını satmasın.”