Taksiciler, genelgeye rağmen yolcu seçmeye devam etti!

Yayın tarihi: 29 Eylül 2021 Çarşamba 8:19 pm - Güncelleme: 29 Eylül 2021 Çarşamba 8:34 pm

İçişleri Bakanlığı tarafından 81 il valiliğine taksicilerle ilgili gönderilen genelgenin ardından TELE 1 ekibi, kamera ve mikrofonlarını taksicilere çevirdi. Denetimin yapılmadığı yerlerde taksicilerin yine yolcu seçtiği görüldü.

Yolcu seçen, kısa ya da uzun mesafe fark etmeksizin fahiş ücret talebinde bulunan, maske takmayan taksiciler gündemden düşmüyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin sunduğu taksi projesi 8 kez reddedilirken, İçişleri Bakanlığı taksicilere yönelik genelge yayınladı. Genelgede, yolcu seçen taksicilerin trafikten men edileceği duyuruldu. Genelgenin ardından trafik memurları ve sivil ekipler denetimleri artırsa da denetimlerin yapılmadığı noktalarda taksiciler yolcu seçmeye devam etti.

TELE 1 Muhabiri Engin Açar ve TELE 1 Kameramanı Umutcan Yitük, genelgenin ardından taksicilerin durumunu görüntülemek için sokaklardaydı. Taksicilere genelgeyi soran Açar, “Genelge hiç hayırlı bir şey değil. Haberimiz olmadan araçlarımız bağlanıyor” yanıtını aldı.

Açar, yolcu almayan taksicilere neden yolcu seçtiğini sorduğunda ise “Vardiyam bitiyor” “Arabayı teslim ediyorum” gibi cevaplar aldı.