Taksici katilinin cezaevinde saldırıya uğradığı iddiasına açıklama

Yayın tarihi: 5 Şubat 2024 Pazartesi 12:31 pm - Güncelleme: 5 Şubat 2024 Pazartesi 12:31 pm

İzmir’de ‘Üşümesin’ diye aracına aldığı Delil Aysal tarafından silahla öldürülen taksici Oğuz Erge‘nin ailesinin avukatları, Aysal’ın cezaevinde saldırıya uğradığı iddiasına ilişkin açıklama yaptı.

İzmir’de taksi şoförü Oğuz Erge’nin ‘üşümesin’ diye aracına aldığı 19 yaşındaki Delil Aysal tarafından katledilmesinin yankısı sürerken, Aysal’ın cezaevinde saldırıya uğradığı iddia edildi.

Konuya dair resmi makamlardan henüz açıklama yapılmazken, Erge’nin aile avukatları iddiayı yalanladı.

Ailenin avukatları Oğuzhan Aslan, Ahmet Serkan Göktürk ve Orhan Bakkal tarafından yapılan ortak açıklamada, fail hakkında adli sürecin yakından takip edildiği, İl Emniyet Müdürlüğü ile İzmir Cumhuriyet Başsavcılığının soruşturma sürecini titizlikle yürüttüğü belirtildi.

‘GERÇEĞİ YANSITMIYOR’

Birtakım sosyal medya hesaplarında, failin cezaevinde saldırıya uğradığı ve ağır yaralı olduğu şeklinde haberlerin paylaşıldığı kaydedilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“Bu paylaşım ve haberler gerçekliği yansıtmıyor. Müvekkillerimiz bu gibi haberlere maruz bırakıldıkça acılar katlanmaktadır. Müvekkillerimizin tek beklentisi, failin hak ettiği en ağır cezayı almasından başka bir şey değildir. Resmi makamlarca ve tarafımızca yapılacak açıklamalar dışındaki haber ve paylaşımlara itibar edilmemesini önemle rica ediyoruz. Ayrıca bazı sosyal medya hesaplarında Oğuz Erge ve ailesine yönelik hakaret içerikli paylaşımlara ilişkin adli sürecin başlaması için gerekli işlemler yapılacaktır.”

Öldürülen taksici Oğuz Erge’nin arkadaşları: Çok güzel bir insandı

Katil, taksicinin kızını ‘Baban ölecek’ diye telefonla aramış

Kaynak: TELE1