Katil, taksicinin kızını ‘Baban ölecek’ diye telefonla aramış

Yayın tarihi: 2 Şubat 2024 Cuma 3:46 pm - Güncelleme: 2 Şubat 2024 Cuma 6:01 pm

İzmir’de müşteri olarak bindiği taksinin şoförü Oğuz Erge’yi tabancayla öldüren saldırgan Delil Aysal’ın ifadesinde ‘olayın spontane geliştiğini’ söyledi. Erge’nin komşusu ise katilin Erge’nin kızını aradığını ve “Senin baban kan kaybından ölecek. Ambulansı ara” dediğini anlattı.

İzmir’in Gaziemir ilçesinde evli ve 2 çocuk babası Oğuz Erge’yi tabancayla öldürdükten sonra gasp eden saldırgan Delil Aysal’ın ifadesi ortaya çıktı. Aysal’ın “Araçtayken bir anda gasp fikri aklıma geldi ve cinayeti bu yüzden işledim” dediği öğrenildi.

70 GÜVENLİK KAMERASI İNCELENDİ

Olayla ilgili soruşturma başlatan polis ekipleri, saldırgan Aysal’ı yakalamak için cinayetin ardından 70 güvenlik kamerasını incelemeye aldı. Toplam 110 saatlik görüntüden şüphelinin Delil Aysal olduğu belirlendi. Saklandığı evde yakalanıp gözaltına alınan Aysal, emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildiği adliyede tutuklandı.

SALDIRGANDAN PİŞKİN SÖZLER

Aysal, polisteki ifadesinde “Araçtayken bir anda gasp fikrinin aklına geldiğini ve eylemi gerçekleştirdim” dedi. Aysal’ın mahkemede de aynı ifadesini tekrarlayıp, bu defa ‘Pişmanım’ dediği öğrenildi.

‘KIZINI ARAYIP ‘BABAN KAN KAYBINDAN ÖLECEK AMBULANSI ARA’ DEMİŞ

Erge’nin komşularından Aslan Kocalar ise katilin katlettiği taksici Erge’nin kızını aradığını anlattı. Kocalar şunları söyledi: “İyi bir arkadaş, iyi bir komşumuzdu. Kimseye zararı olmayan kendi halinde biriydi. Vuran kişi telefonu alıyor ve kızını arıyor. En son aradığı kişi kızıymış. Demiş ki ‘Senin baban kan kaybından ölecek. Ambulansı ara.’ Sonra arabada ne varsa alıp, yüzüne bir kez vurup, ‘herkese güvenme’ diyor. Annesi, kardeşler burada oturuyor. Beraber yaşıyorlar.”

TAKSİCİ OĞUZ ERGE ÜŞÜMESİN DİYE ARACINA ALMIŞTI

Aysal’ı gece saatlerinde yolda gören ve üşümemesi için aracına alan 2 çocuk babası taksici Oğuz Erge, saldırgana “Soğuk hava alayım dedim. İnsanları yolda bırakmak olmaz. Sen o maskeyi takarsan kimse durmaz abi” demişti. Saldırgan ise tabancasıyla vurduğu Erge’ye, “Bazı insanlara güvenmeyeceksin” diye seslenmişti.

İnfiale yol açan cinayetin ardından sosyal medyada milyonlarca vatandaş saldırgana tepki gösterirken, taksici Erge’nin ölümü Türkiye’yi derinden üzdü. Arkadaşları ve komşuları Erge’nin “çok iyi ve saygılı” bir insan olduğunu söyledi. Erge için arkadaşları tarafından 250 araçlık konvoy düzenlendi. (DHA)

Oğuz Erge, İzmir, Delil Aysal, Cinayet, Taksici, Gasp

Kaynak: TELE1