Tahran’da halk sokaklarda.. Ruhani ve Hameney’e tepkiler var.. İstifa istiyorlar

Yayın tarihi: 11 Ocak 2020 Cumartesi 10:07 pm - Güncelleme: 12 Ocak 2020 Pazar 2:20 pm

General Kasım Süleymani’nin ABD tarafından öldürülmesinden sonra gerilimli günler yaşayan İran’da,  Ukranya uçağının yanlışlıkla düşürüldüğü itirafından sonra halk sokağa çıkarak Ruhani ve Hamaney’e istifaya çağırdı.

İran’ın başkenti Tahran’da bulunan Emir Kebir ve Şerif Üniversiteleri önünde bir grup öğrenci, düşürülen Ukrayna uçağında ölenler anısına merasim düzenlerken, tören kısa sürede, hükümet karşıtı gösteriye dönüştü.

İran Cumhurbaşkanı Ruhani, Ukranya’yı aradı, özür diledi ve söz verdi…

Çoğunluğunu üniversite öğrencilerinin oluşturduğu gösteride, hükümeti uçağın düşürülmesi nedeniyle eleştiren öğrenciler, İranlı yetkilileri ve hükümeti istifaya çağırırken, rejim karşıtı sloganlar atıldı.

İran’dan Ukrayna uçağı itirafı! Ruhani: Bu bir kenara bırakılacak mesele değil

KASIM SÜLEYMANİ POSTERLERİ YIRTILDI

Eylemlerde Hamaney ve Ruhani karşıtı sloganlar atıldığı, bazı yerlerde Kasım Süleymani posterlerinin yırtıldığı belirtiliyor. Eylemler sırasında polisle yer yer çatışmalar yaşandığı da ifade ediliyor.

HER GEÇEN SAAT ARTIYOR

İran’ın başkenti Tahran’daki protesto gösterilerine katılım her geçen saat artıyor. Rejim karşıtı sloganların atıldığı gösterilere güvenlik güçleri sert müdahalelerde bulunuyor. Öte yandan  protesto gösterilerinin diğer şehirlere de sıçraması bekleniyor.