Takip ettiği kadına taksisiyle çarpıp yaraladı

Yayın tarihi: 15 Nisan 2021 Perşembe 1:46 pm - Güncelleme: 15 Nisan 2021 Perşembe 5:28 pm

Mersin’de bir taksi sürücüsü takip ettiği kadının üzerine aracını sürerek yaraladı. O anlara ait görüntüler sosyal medyada tepki toplarken Mersin Emniyet Müdürlüğü’nden açıklama geldi. Açıklamada “Olayın taciz ile ilgisi yok” denilirken  genç kadının abisi olduğu öğrenilen saldırgan Emircan D.’nin gözaltına alındığı belirtildi.

Mersin’in Yenişehir ilçesinde genç bir kadını bir süre takip ettikten sonra aracını üzerine süren taksi şoförünün görüntüleri sosyal medyada gündem oldu. Tepki toplayan görüntülerin ardından Mersin Emniyet Müdürlüğü’nden açıklama geldi.

Açıklamada taksi şoförünün 21 yaşındaki Emircan D.  isimli erkek olduğu belirtilirken genç kadının da 17 yaşındaki kız kardeşi C.G.D olduğu ifade edildi. Detayları da ortaya çıkan olayda Emircan D.’nin, G.C.D.’nin taksiye binmesi için ısrar ettiği; genç kadının bu teklifi reddetmesinin ardından aracını üzerine sürerek yaraladığı belirtildi.

Olay anı, çevredeki bir vatandaş tarafından cep telefonu kamerasıyla görüntülenip, sosyal medyadan paylaşıldı.

GENÇ KADINA KORUMA KARARI

İhbar üzerine harekete geçen polis ekipleri, Emircan D. ile kız kardeşi C.G.D.’yi polis merkezine götürdü. C.G.D., ağabeyinden şikayetçi olmadı. Gözaltına alınan Emircan D. hakkında Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerince ‘kasten yaralamaya teşebbüs’ suçundan işlem başlatıldı. Genç kıza talebi halinde koruma kararı verilmesi kararlaştırıldı.

EMNİYETTEN AÇIKLAMA

Mersin Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, videonun sosyal medyada, taksicinin genç kızı taciz ettiği şeklinde yorumlandığı belirtildi. Açıklamada, olayın taciz ile ilgisinin olmadığı bildirildi.

 “TÜM KADINLARDAN ÖZÜR DİLİYORUM”

Taksi şoförünün bağlı olduğu merkez Mezitli ilçesindeki taksi durağının başkanı Gökhan Mete, “Ağabeyi araca bindirmek için önünü kesince tatsız bir olay yaşanıyor. Bu olayı kesinlikle tasvip etmiyoruz. Tasvip etmediğimiz bir olay yaşanıyor. Şahsım ve çalışan arkadaşlarımız adına tüm kadınlardan, halkımızdan ve özellikle kız çocuklarından özür diliyorum. Bizi mazur görsünler” dedi.