Suudi seyircisinden Toni Kroos’a tepki Arda Güler’e büyük alkış

Yayın tarihi: 11 Ocak 2024 Perşembe 8:37 am - Güncelleme: 11 Ocak 2024 Perşembe 8:39 am

Arda Güler’in formasını giydiği Real Madrid, Suudi Arabistan’da oynanan İspanya Süper Kupası yarı finalinde Çağlar Söyüncü’lü Atletico Madrid’i uzatmalarda bulduğu 2 golle 5-3 yenerek adını finale yazdırdı. Arda, 112’inci dakikada oyuna dahil olurken Çağlar karşılaşmada süre alamadı. Real Madridli Toni Kross’un ayağına her top geldiğinde yuhalanması ve Arda Güler‘in ayağına geldiğinde alkışlanması dikkat çekti.

İspanya Süper Kupası yarı finalinde Real Madrid ile Atletico Madrid Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’daki Al-Awwal Park’ta karşı karşıya geldi. Derbi maçta milli futbolcular Arda Güler ile Çağlar Söyüncü mücadeleye yedek başladı. Gol düellosu şeklinde geçen karşılaşmada Real Madrid, Atletico Madrid’i normal süresi 3-3 sona eren karşılaşmanın uzatma dakikalarında bulduğu 2 golle 5-3 mağlup etti ve finale yükseldi. Real Madrid uzatma dakikalarında Arda Güler’in oyuna girmesiyle oyununda büyük değişiklik yakaladı ve sonuca ulaştı.

KARŞILIKLI GOL DÜELLOSU

Real Madrid’e galibiyeti getiren golleri 20’nci dakikada Antonio Rüdiger, 29’uncu dakikada Ferland Mendy, 85’inci dakikada Dani Carvajal, 116’ncı dakikada kendi kalesine Stefan Savic ve 120+2’nci dakikada Brahim Diaz kaydetti. Atletico Madrid’in gollerinin altına ise 7’nci dakikada Mario Hermoso, 37’nci dakikada Antoine Griezmann ve 78’inci dakikada kendi kalesine Kepa Arrizabalaga imzasını attı. Real Madrid, yarı finalin diğer ayağında Barcelona-Osasuna maçının galibiyle Süper Kupa’yı kazanmak için mücadele edecek.

TONİ KROSS YUHALANDI! “SUUDİ ARABİSTANDA İNSAN HAKLARI YOK”

Yarı final maçında Real Madrid futbolcusu Toni Kross’un ayağına top her geldiğinde yuhalanması dikkat çekmişti. Toni Kross’un Suudi Arabistan hakkında söylediği sözler nedeniyle tepki gördüğü ifade edildi. Kross Suudi Arabistan hakkında ” Cristiano Ronaldo gibi herkes bu kararı kendisi vermeli. Kariyerinin sonuna doğru bunu yap. Ancak kariyerinin ortasında olan ve Avrupa’nın en iyi kulüplerinde oynayacak kaliteye sahip bu oyuncuların bu transferleri gerçekleştirmeleri garip. Orada insan haklarının olmaması beni Suudi Arabistan’a gitmekten alıkoyacak.” ifadelerini kullanmıştı.

Arda Güler Real Madrid’deki ilk maçında mest etti! Rakip oyuncu formasını istedi

Kaynak: TELE1