Survivor yarışmacılarının ‘çakarlı’ aracı gündem olmuştu! Yerlikaya’dan açıklama

Yayın tarihi: 15 Haziran 2024 Cumartesi 9:30 am - Güncelleme: 15 Haziran 2024 Cumartesi 9:30 am

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Survivor All Star yarışmasının final programına çakarlı araçla gitmeleriyle gündem olan yarışmacılar hakkında açıklamada bulundu. Yerlikaya, 3 yarışmacıya trafikte siren ve çakar kullanmalarıyla ilgili işlem yapıldığını açıkladı.

Survivor All Star’da, yarışmadan elenen Survivor yarışmacılarının finale çakarla araçla gitmesi gündem oldu. Sahra Işık, Damla Can ve Yağmur Banda’nın, İstanbul’daki büyük finale çakarlı ve sirenli bir lüks otomobille katıldığı görüntülerinin ardından polis ekipleri çalışma başlattı.  Söz konusu olay hakkında yetkililer harekete geçti ve konuyla ilgili soruşturma başlatıldı.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, “Bu araç sürücünün ışıklı ve sesli uyarı işareti veren cihazları, mevzuatta izin verilmeyen bir araca taktığı ve kullandığı tespit edilmiş ve yakalanmıştır. Araç sürücüsüne idari para cezası uygulanmış ve çakar/siren tertibatı söktürülmüştür. Görevi sırasındaki ambulans, itfaiye ve polis araçlarımızın trafikteki önceliği insan sağlığı ve suçlularla mücadeleye yöneliktir. Usülsüz çakar kullanan ve trafikte üstünlük taslayanlara asla müsaade etmeyeceğiz” dedi.

Survivor yarışmacıları finale ‘çakarlı araçla’ yetişti

Kaynak: TELE1