Suriyeli kadın ‘vatandaşlık benim hakkım’ diyerek Müge Anlı’dan yardım istedi

Yayın tarihi: 5 Nisan 2022 Salı 3:21 pm - Güncelleme: 5 Nisan 2022 Salı 3:29 pm

Müge Anlı’nın programına katılan Suriye uyruklu Bülent Tuna’nın Suriyeli eşi Esma, canlı yayında Türk vatandaşlığı almak hakkının olduğunu belirterek Müge Anlı’dan yardım istedi.

Antalya’nın Aksu ilçesine bağlı Pınarlı Mahallesi’nde yaşayan 13 yaşındaki Suriyeli Celal Seyit, 2017 yılının Ağustos ayında kayıplara karıştı. Seyit’in kaybolması ile ilgili ATV ekranlarında yayınlanan “Müge Anlı ile Tatlı Sert” programına katılan abla Nur Seyit, kardeşini son gören kişi olan eski sevgilisi Bülent Tuna’dan şüphelendiğini söyledi.

30 Mart’taki yayında ise Bülent Tuna ve Nur Seyit ile yüzleşti. Taraflar birbirini suçlarken, Müge Anlı’nın pompalı tüfek tepkisi gündem olmuştu. Suriyeli Bülent Tuna’nın evinden çıkmasının üzerine Müge Anlı, “Siz buraya savaşmaya mı geldiniz? Antalya’da pompalı tüfekle sizin ne işiniz var? O kadar çok pompalı tüfeğe meraklıysan gidip ülkeni korusaydın” diyerek tepki gösterdi.

Müge Anlı’dan Suriyeli gence: Pompalı tüfeğe o kadar meraklıysan ülkeni korusaydın

“BENİM VATANIM SURİYE DEĞİL”

“Ben 1 yaşındayken Hatay’a geldim, Suriye benim vatanım değil. Benim vatanım Türkiye Cumhuriyeti.” diyen Suriyeli, silahının ruhsatsız olduğunu dile getirdi. Bunun üzerine Anlı, “O zaman Türkiye Cumhuriyeti’nin kurallarına uyacaksın. Niye ruhsatsız dolaşıyorsun? Niye küçücük çocuğun eline pompalı tüfek veriyorsun? Ben nerede doğduğunla ilgili değilim. Ama bu ülkede yaşıyorsan, bu ülkenin kurallarına uyacaksın.” diye konuştu.

SON BÖLÜMDE “VATANDAŞLIK” AÇIKLAMASI

Celal Seyit olayının işlendiği Müge Anlı’nın bugünkü (5 Nisan) programında ise vatandaşlık tartışması dikkat çekti. Suriye’den gelen kadınlarla evlenen Bülent Tuna’ın evlendiği kadınları vatandaşlık konusunda kandırdığı iddia edildi.

Bülent Tuna ile evlenen Suriyeli Esma, Türk vatandaşlığı alma hakkının olduğunu belirterek Müge Anlı’dan yardım istedi. Suriyeli Esma, Bülent Tuna ile Türk vatandaşlığı almak için evlendiğini belirterek “Vatandaşlık istiyorum. Hakkım artık. Türk vatandaşlığı benim hakkım. Bülent’le vatandaşlık için evliliğe devam ediyorum. Vatandaşlık aldıktan sonra boşanacağım” dedi. Ayrıca Suriyeli Esma, Bülent Tuna ile evlendikten sonra dünyaya gelen çocuğu Elif’in Tuna’dan olmadığını söyledi. Çocuğu Bülent Tuna üzerine kaydettiren Suriyeli Esma, soy bağının değiştirilmesinden dolayı davaları olduğunu belirtti.

Müge Anlı kılık değiştirerek halkın arasına karıştı

“VATANDAŞLIK İÇİN YARDIMCI OLAYIM”

Suriyeli kadın ‘vatandaşlık için evlilik yaptığını’ itiraf etmesinin hemen ardından Müge Anlı’ya seslendi. Esma Tuna, “Müge Hanım benim senden ricam var. Bu vatandaşlık sen bana yardımcı oldu. 4 sene oldu kimse bana sahip çıkmadı” dedi. Bunun üzerine Müge Anlı “Olayım ben sana çünkü senin de durumunu çok iyi görmüyorum açıkçası” karşılığını verdi.

TEPKİLERE CANLI YAYINDA YANIT VERDİ

Müge Anlı, vatandaşlık konusunda yardımcı olacağını söylemesinin ardından gelen tepkilere “Kanunları ben yapmıyorum. Kadın kazandıysa vatandaşlığını kazandı. Hakkını kazandığı halde erkek baskısı ile hakkını kullanamayan kişiye elbette yardım ederim. Sapla samanı karıştırmayalım. Kadın hakkını kazanmış…” yanıtını verdi.

Müge Anlı’da gündem olan Adem Dolapçı’dan 33 milyonluk vurgun!