Suriye’deki festivali gören Şahan Gökbakar: Bunlar Suriyeli ise bize doluşanlar nereli?

Yayın tarihi: 18 Ağustos 2022 Perşembe 12:05 am - Güncelleme: 18 Ağustos 2022 Perşembe 12:09 am

AKP iktidarı Suriye’de hala savaş olduğunu iddia ederken ülkede festival düzenlendi. Oyuncu Şahan Gökbakar, duruma tepki göstererek, “Kutlama yapan insanlar Suriyeli ise bize doluşan milyonlarcası nereli?” dedi. 

AKP iktidarının Suriye’de çıkan iç savaştaki ‘açık kapı’ politikası sebebiyle milyonlarca Suriyeli, Türkiye’ye sığındı. 10 yılı aşkın süredir ülkede olan  Suriyeliler için iktidarın işleyen bir göç entegrasyonu politikası yürütmemesi ruhsatsız çalıştırma ve gettolaşma gibi bir dizi ekonomik ve sosyolojik sorun getirdi.

Mülteci, sığınmacı ve göçmen sayıları! İşte Türkiye’nin tartıştığı en büyük sorun hakkında tüm gerçekler

İktidar, halkın ve muhalefetin tepkilerine rağmen Suriye’deki savaşın bitmediğini iddia ederek sığınmacıların Türkiye’de kalacağı yönünde birçok defa açıklama yaptı. Geçtiğimiz günlerde savaş olduğu iddia edilen Suriye’de Marmarita Festivali düzenledi.

Savaşın izine rastlanmadığı görüntülerde kadın ve erkekler bir arada renkli bir kutlama yaptı. Oyuncu Şahan Gökbakar, festivaldeki görüntülere Twitter hesabından tepki gösterdi. Gökbakar şunları dile getirdi:

“Suriye’deki festival görüntülerine bakınca, “ulan bu işte bir terslik var” diyorsun. İç savaş olan! Suriye’de kadınlı erkekli festival yapan, kutlama yapan insanlar Suriyeli ise, bize doluşan milyonlarcası nereli?”

Savaş var dedikleri Suriye’de festival yapıldı