Suriye sınırında açıklama yapmak isteyen Ümit Özdağ’a engel

Yayın tarihi: 28 Temmuz 2022 Perşembe 2:17 pm - Güncelleme: 29 Temmuz 2022 Cuma 12:30 am

Zafer Partisi Lideri Ümit Özdağ, Kilis’te Suriye sınırında basın açıklaması yapmak istedi. Güvenlik güçleri Özdağ’ı engellemeye çalıştı. Özdağ, “Buradan geri dönersem Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin namusunu yere düşürmüş olurum” dedi. Özdağ, Kilis Emniyet Müdürü ile birlikte sınıra giderek incelemelerde bulundu.

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, parti üyeleri ile birlikte Kilis’e gitti. Özdağ, Kilis’teki Suriye sınırına giderek açıklamada bulunmak isteyince güvenlik güçlerinin engeli ile karşılaştı. Suriye Görev Gücü Genel Koordinatörü olduğunu söyleyen kişi, Özdağ ile tartışmaya başladı. Koordinatör, Suriye sınırına geçilemeyeceğini söylerken Özdağ, “Sınırda basın açıklaması yapacağız. Ben buradan geri dönmem. Buradan geri dönersem Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin namusunu yere düşürmüş olurum onu da yere düşürmem” dedi.

TEK BAŞINA SURİYE SINIRINA YÜRÜMEYE BAŞLADI

Parti üyeleri, kendilerinin sınırdan oldukça uzak bir noktada durdurulduklarını belirterek duruma tepki gösterdi. Özdağ, basın mensuplarının yerine kalmasını isteyerek sınıra doğru yürümeye başladı.

ÜMİT ÖZDAĞ: SINIRA GİDİP İNCELEMELERDE BULUNDUM

Tartışmaların ardından parti üyelerinin yanına dönen Ümit Özdağ, Kilis Emniyet Müdürü ile birlikte Suriye sınırına giderek incelemelerde bulunduğunu açıkladı. Özdağ şunları dile getirdi:

“Kilis Emniyet Müdürü ben sizi aracı ile götüreyim dedi. Heyetteki arkadaşlarımız burada bizi beklerken Kilis Emniyet Müdürümüz ile sınır kapısına gittik. Orada gözlemlerde bulunduk soracağımız soruları sorduk. Ve şimdi geri döndük. Buradan tekrar Kilis’e geri geçip çalışmalarımıza devam edeceğiz.

Açık olan husus şu, İçişleri Bakanı pardon nereden çıktı suçişleri bakanı Süleyman Soylu’nun Zafer Partisi’ne yönelik hukuk dışı uygulamaları devam ediyor. Ve polise jandarmaya uygulaması suç olan emirler veriyor. Kilis Emniyet Müdürü iyi bir polis. hukukun ne olduğunu biliyor. Burada yapılan uygulananında hukuk dışı olduğunu bir parlamenteri Türkiye toprakları üzerinde gitmekte alıkoyamacağını biliyor”

Ümit Özdağ’ın Hatay’a girişi engellendi