Süper Lig için kritik toplantı!

Yayın tarihi: 24 Nisan 2020 Cuma 2:56 pm - Güncelleme: 24 Nisan 2020 Cuma 2:56 pm

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Nihat Özdemir, Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Mehmet Sepil ve Süper Lig kulüplerinin başkanları telekonferans yolu ile görüştü.

Bakan Kasapoğlu, Ankara’daki GSB’den futbol dünyasına seslenirken, “Önceliğimiz insan ve dolayısıyla sporcu sağlığı. Onların sağlığını riske atamayız” dedi.

UEFA’nın, Avrupa ligleri ile ilgili aldığı kararın da masaya yatırıldığı görüşmede, Bakan Kasapoğlu, kulüplerin maddi konulardaki sıkıntılarına kaynakların el verdiği ölçüde çözüm üretildiğini söyledi.

Kasapoğlu, “Öncelikle tüm kulüplere ve federasyonumuza verilen mücadele sağladıkları katkı nedeniyle teşekkür ederim. Su akar yolunu bulur” ifadesini kullandı.

Bakan Kasapoğlu’nun açıklamalarından satır başları şöyle:

Hepimiz için önemli olan ligi tamamlamaktır. Fakat tabi sağlık her şeyin başında gelen bir unsur. O nedenle su süreçte karşılaştığımız negatif etkileri hep beraber görüyoruz. İnşallah bundan sonraki süreçte sorunları teşhis etmek ve çözüm üretmek en önemli önceliğimiz.

Önemli olan bu süreci nasıl fırsata çevireceğimizdir. Bu sürecin bir irtifa kaybı değil, kazanım olmasıdır. Kulüplerimiz ve federasyonlarımızın hem mali ve sportif anlamda karşılaştığımız durumlara verilen tepkileri mutlulukla izlediğimizi söylemek istiyorum. Bakanlık olarak temel stratejimiz ithal eden değil, ihraç eden bir ülke olmak.

COVID-19 dünya tarihinde eşine rastlanmamış bir salgın. Bu salgın sonrası birçok şey farklı bir sehirde ilerleyecek. Bundan sonra kaynaklarımız verimlik kullanacağız. Kulüplerimizin ekonomik kayıpları nedeniyle, ilgili bakanlıklarımızla çalışmalarımızı yapıyoruz. Özellikle amatör takımlarımız desteklenmesine çok önem veriyoruz. Hazine ve Maliye Bakanlığımızla da yaptığımız çalışmalar neticesinde nakit akışını tekrar sağlamak temel gayemiz.

Buradaki herkesin ortak gayesi Türk sporudur. Su akar yolunu bulur. Toplantımız hayırlara vesile olsun.