Süper Kupa’da tarihi an! Fenerbahçe sahadan çekildi

Yayın tarihi: 7 Nisan 2024 Pazar 9:30 pm - Güncelleme: 8 Nisan 2024 Pazartesi 12:03 am

Tartışmaların odağındaki Süper Kupa Finali mücadelesinde Fenerbahçe, Galatasaray karşısında sahaya U-19 takımıyla çıktı. Galatasaray Icardi’nin golüyle öne geçti. Fenerbahçeli futbolcular golden sonra santra yapmayarak doğrudan soyunma odasına gitti. Maçın hakemi Volkan Bayarslan mücadeleyi tatil etti.

Trendyol Süper Lig 2022-2023 sezonu şampiyonu Galatasaray ile 2022 – 2023 sezonu Ziraat Türkiye Kupası’nın kazananı Fenerbahçe, Turkcell Süper Kupa final maçında karşı karşıya geldi. Sahaya U19 takımıyla çıkan Fenerbahçe, mücadelenin 1. dakikasında Galatasaray’ın Icardi ile attığı golle 1-0 yenik duruma düştü. Golden sonra santra yapmayan Fenerbahçeli futbolcular doğrudan soyunma odasına gitti. Maçın hakemi Volkan Bayarslan mücadeleyi tatil ederken Süper Kupa’yla ilgili son kararı Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) verecek.

Ali Koç’tan TFF’ye: Türk futboluna reset atma zamanı gelmiştir!

NE OLMUŞTU?

Trabzon’da yaşanan taraftar terörünün ardından Fenerbahçe olağanüstü kongreye gitmiş ve üyelerinden 4 madde için izin almıştı.

Fenerbahçe kongre üyelerinin yönetime verdiği yetkiler şu şekilde:

-Uygun bir tarihe ertelenmemesi ve yabancı hakem atanmaması halinde 2023 Süper Kupa müsabakasına çıkmamak veya 2023 Süper Kupa müsabakasına Futbol U19 takımıyla katılmak.

-Önümüzdeki sezondan itibaren 2 sezon Türkiye Kupası’na katılmamak veya önümüzdeki 2 sezon U19 takımıyla katılmak.

-Türkiye’de futbol faaliyetlerimizle ilgili kararlardan bağımsız olarak her halükarda yurt dışı yapılanması hususlarında gerekli yol haritasını belirlemek ve hayata geçirmek.

-Futbol paydaşları dışında yapılan müdahaleler ile Türk futbolunun geldiği ve sürdürülemez nokta itibarıyla UEFA ve FIFA’nın ilgili kurullarına gerekli aksiyonların alınması için başvuruda bulunmak.

Süper Kupa mücadelesine günler kala Fenerbahçe yönetimi Galatasaray karşısında maça U-19 takımıyla çıkacağını açıklamıştı.

Fenerbahçe’de tarihi kongre! Ligden çekilme rafa kaldırıldı

Kaynak: TELE1