Sunucunun ağzı açık kaldı! Mehmet Akif Ersoy’un sözleri böyle değiştirildi

Yayın tarihi: 11 Eylül 2023 Pazartesi 1:45 pm - Güncelleme: 11 Eylül 2023 Pazartesi 1:45 pm

Habertürk TV sunucusu Mehmet Akif Ersoy, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından yayında kullandığı ifadelerin nasıl cımbızlanıp bağlamından koparıldığını anlattı.

HaberTürk TV sunucusu Mehmet Akif Ersoy, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından kendi ifadeleri kullanılarak yapılan dezenformasyonu Son Kabile isimli YouTube kanalında anlattı. Deprem sürecinde Hatay’da yaşanan baraj dezenformasyonuna değinen Ersoy, yayında kullandığı ifadelerin cımbızlandığını ve bağlamından koparıldığını Oğuzhan Uğur’la arasında geçen diyaloğu anlatarak aktardı.

Ersoy konuyla ilgili şu ifadeleri kullandı:

“Yayındayım, haber sunuyorum. Oğuzhan Uğur aradı. ‘Abi önemli bir konu var’ dedi. Senin bir videon var dedi. Ne videosu diye sordum. ‘Bir yerde bulduk bu videoyu’ dedi. Birtakım trol hesaplar… ‘Abi sen Hatay’daki barajın yıkılacağına dair Habertürk’te yayın yapmışsın’ dedi. ‘Oğuzhan ben böyle bir yayın yapmadım mümkün değil’ dedim. ‘Abi baraj doldu taşmak üzere yetkililer önlem almak zorunda diyorsun’ dedi. Oğuzhan ben baraj meselesi tartışıldığında dahi orada değildim. Böyle bir yayın yapmadığıma eminim. Sen dinledin mi diye sordum. Evet dedi. Telefonda videoyu açtı, dinledim. Ses benim sesim, yayın benim yayınım. Ben ‘baraj doldu artık ve yetkililer bir önlem almazsa bu sel gibi şehre yayılır önlem alınmalı’ diyorum. Önü şu cümlenin: Hatay’a gelen yardımları nehir, akarsu, sel gibi düşünürsek… Binlerce tır şu an yolda, Hatay’ın girişinde yığıldı. Burayı bir baraj gibi düşünün şu anda burası bir yardım seli olmak üzere diyorum. Yetkililer düzenli bir şekilde şehrin içine, kılcal damarlarına dağılmasını sağlamassa çok büyük sıkıntı olur diyorum. Habertürk’ten kaydı istedim.”

Mehmet Akif Ersoy uçağa binemeyince THY ile atıştı! Birbirlerini yalanladılar

CÜMLELERİ CIMBIZLANAN MERDAN YANARDAĞ  78 GÜNDÜR TUTUKLU

TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ da başını İYİ Partili siyasetçilerin çektiği linç kampanyasıyla hedef gösterildi.

Yanardağ’ın AKP’li Galip Ensarioğlu’nun ifadelerini yorumladığı yayında kurduğu cümleler cımbızlanarak bağlamından koparıldı. Troller tarafından yayılan videoda, Yanardağ’ın PKK terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan hakkındaki tespitleri ‘övgüde bulunuyormuş’ gibi servis edildi.

Söz konusu linç kampanyası sonrası Yanardağ, hakkında başlatılan soruşturmanın ardından tutuklanarak Silivri Cezaevi’ne gönderildi.

Sanatçılar, aydınlar, bilim insanları, hukukçular ve siyasetçiler başta olmak üzere milyonların sahip çıktığı Yanardağ 78 gündür hukuksuz bir şekilde cezaevinde tutuluyor.

İYİ Parti’nin montaj kumpası sonrası Merdan Yanardağ tutuklandı! İşte linç kampanyasını yürütenler