Şundan bundan

Yayın tarihi: 23 Ağustos 2022 Salı 12:41 pm - Güncelleme: 23 Ağustos 2022 Salı 12:41 pm

Sayıl Cengiz Gündoğdu

Çelişki

Cumhurbaşkanının ziyareti dolayısıyla Ankara Mamak’taki Hüseyin Gazi Cemevi’ndeki Atatürk resmi kaldırılmış.
Cemevi yöneticileri, “Duvar su alıyordu. Resim tahrip olmuştu, onun için kaldırdık” dediler. Cemevinde Atatürk resmi akıl almaz bir çelişkidir. Çünkü Atatürk cemevlerini kapattı. Şimdi bunun belgesini veriyorum. Tarih 30.11.1925 Kanun numarası 677. Kanunun kabul tarihi 30/11 1925. Bu kanuna göre türbeler, tekkeler, zaviyeler kapatıldı. Şeyhlik, dervişlik dedikleri seyitlik, çelebilik, babalık yasaklandı. Kapattığı cemevlerinde Atatürk resmi…

Tek Yargılanan Onlar mı

Dostlarımız ve müttefiklerimiz iki kişinin davasını sık sık gündeme getiriyorlar. Bunlardan biri Selahattin Demirtaş öbürü Osman Kavala.
Dost ve müttefiklerimizin bu iki kişiye ilgilenmesi adil değil. Neden derseniz, bu ülkede 8 milyon dava dosyası var. Cezaevinde 300 bin kişi var. Dostlarımız bu 8 milyonla 300 bine gözlerini kapatıyor, yalnızca iki kişi ile ilgileniyor. Bunu anlamak mümkün değil.

İslami Dayanışma ve Spor

Konya’da İslami Dayanışma oyunlarının beşincisi düzenleniyor. Ancak bu sporlar İslam’ın prensiplerine uygun değil. Spor oyunlarının hiçbir kuralı İslam’dan nasiplenmemiş. Mevlana’nın şehri Konya’ya bu oyunlar uygun düşmemiş. Şu hiç unutulmamalı. Beşeri kurallar İslam’a uymaz. İslami şarap, İslami rakı olur mu, olmaz. Öyleyse İslami oyun da olmaz.
Bu konuyu spor alimi Halis Şekerci’ye sorduk. Spor alimi Halis Şekerci şöyle dedi, “Dikkat edilirse İslami Dayanışma adı ile önümüze konan bu faaliyet, aslında Siyonist, ateist, komünist cereyanların eseri olup ve masum İslam çocuklarını bozmak, ateist yapmak hedef ve gayesindedir.”

Mehmet Ali Çelebi

Mehmet Ali Çelebi Kemalistlerin ve CHP’nin boy hedefi oldu. Neden Mehmet Ali Çelebi’ye saldırıyorlar? Bu dingiller neden Çelebi’ye sövüyorlar? Dingillerin amacı ne? Bu dingillere göre siyasette hiç kimse görüş ve parti değiştiremez. Döneklik alçaklıktır…
Peki bu vaziyet karşısında Mehmet Ali Çelebi’ye saldıran ve söven kişilerin başında gelen Davutoğlu ve Babacan ne oluyor.
İmamoğlu ile Yavaş’a ne diyelim.
Mehmet Ali Çelebi bir başka partiden CHP’ye geçseydi yine dönek diye saldırı ve sövgüye muhatap olur muydu.
İşin görünen yanı bu. Ama bir de görünmeyen yanı var. Kapıyı aralayıp olup bitenlere bakarsak Mehmet Ali Çelebi HDP’ye geçseydi bu küfürbaz dingiller sus pus olurdu.