Süleyman Soylu’nun istatistik paylaşımı: Yüzyılın komedisi

Yayın tarihi: 29 Haziran 2021 Salı 10:57 am - Güncelleme: 29 Haziran 2021 Salı 7:34 pm

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun “Evden hırsızlıklar da azaldı” şeklindeki istatistik paylaşımına sosyal medya kullanıcılarından ‘Yüzyılın komedisi’ tepkisi geldi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, sosyal medya hesabından 2010-2020 arasını kapsayan ‘Ülke genelinde meydana gelen evden hırsızlık suçu olaylarının aydınlatma oranları’ istatistiğini paylaştı.

Soylu paylaşımına, “Sadece terör değil, trafikteki ölümler değil, evden hırsızlıklar da azaldı. Aydınlatma oranları arttı. Türkiye Genelinde Evden Hırsızlık Olayları Aydınlatma Oranı yüzde 18.6’dan yüzde 44.1’e yükseldi” notunu düştü.

Soylu’nun paylaşımına sosyal medya kullanıcıları ‘pandemi’ hatırlatması yaptı, “Herkes zaten evde olduğu için olmasın” dedi. Bir kullanıcı paylaşıma, “Evden Hırsızlıklar da azaldı. Yüzyılın komedisi” diye yorum yaptı.

Başka bir kullanıcı ise, “Ah be Bay Süleyman! Bu bilgileri sizin önünüze kim getiriyor ki? Onlara şunları bi sorsanıza: 1. Sokağa çıkma yasağında herkes evdeyken kim kimi soyacak? 2..Sokağa çıkma yasağında gece vakti kimse araç kullanamazken neyin kazasını yapacaklar” diye yazdı.

Soylu’nun paylaşımına gelen tepkilerden bazıları şöyle: