Süleyman Soylu, İmamoğlu’nun saldırıya uğramasını gülerek anlattı: Dadaşlarla kimse başa çıkamaz

Yayın tarihi: 7 Mayıs 2023 Pazar 10:01 pm - Güncelleme: 8 Mayıs 2023 Pazartesi 12:42 am

İçişleri Bakanı ve AKP Milletvekili adayı Süleyman Soylu sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Erzurum’da taşlı sopalı saldırıya uğrayan Ekrem İmamoğlu’nu hedef aldı. Soylu İmamoğlu için “Provokatör” dedi. Soylu konuyla ilgili yaptığı konuşmada ise gülerek, “Dadaşlarla kimse başa çıkamaz” ifadelerini kullandı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Erzurum’daki mitingine bir grup tarafından düzenlenen taşlı saldırının ardından İçişleri Bakanı ve AKP Milletvekili adayı Süleyman Soylu sosyal medya hesabından bir paylaşım yaparak İmamoğlu’nu hedef aldı.

İmamoğlu’nun Erzurumlulara “provokatör” dediğini iddia eden Soylu “İmamoğlu’nun kendisi provokatördür” ifadesini kullandı.

AKP’li Başkan kışkırttı ! MHP’lilerle birlikte Hüda Par görünümlü Hizbullah teröristlerinden İmamoğlu’na taşlı saldırı

Soylu paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

“Erzurum halkına provokatör diyen Ekrem İmamoğlu’nun kendisi provokatördür. Bu provokasyonu adım adım nasıl hazırladığını tek tek açıklayacağım”

“DADAŞLARLA KİMSE BAŞA ÇIKAMAZ”

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bakanlığın imkanlarıyla çıktığı seçim turunda Bağcılar’da bulunan Sivas Bosna Sancak Eğitim ve Sosyal Yardımlaşma Derneği’nde konuştu.

Soylu, Erzurum’da taşlı saldırıya uğrayan Ekrem İmamoğlu’nu şu sözlere hedef aldı:

Bizim mitinglerimizde bugün Türk Bayrağı vardı Ekrem İmamoğlu’nun mitinglerinde, Van’da HDP bayrakları vardı. Biraz öncede gitti. Erzurum’u karıştırmış Erzurum’u. Şimdi biraz sonra televizyonda anlatacağım. Şu anda Erzurum’da binlerce insan sokakta. Tahrik etmiş, provake etmiş, karıştırmış binlerce insan şu an sokakta. Onları teskin etmeye çalışıyoruz. Çünkü onların işi gücü karıştırıcılıktır, provakasyondur ve tahriktir. Birde bugün ki mitingi hazmedemediler. Onların numaralarını biliriz biz. Onların numaralarına bu millet gelmez. Onlarda yalan var, dolan var, iftira var. Buradan söylüyorum, nasıl Boşnaklarla kimse başa çıkamazsa Dadaşlarla da kimse başa çıkamaz.