Fikri Sağlar: Süleyman Soylu istifa etmeden bu iddialar açığa çıkamaz

Yayın tarihi: 18 Mayıs 2021 Salı 10:59 pm - Güncelleme: 18 Mayıs 2021 Salı 11:27 pm

Murat Taylan’ın sunduğu Mercek’in bu haftaki konukları, gazeteci Murat Yetkin, Hukukçu Turgut Kazan, eski devlet bakanı Fikri Sağlar ve gazeteci Mehmet Ali Güller oldu. Sağlar, Sedat Peker’in iddialarını değerlendirdi.

Sedat Peker, aracı Hadi Özışık’ı ifşa etti

Fikri Sağlar, Peker’in iddialarının açığa çıkması için Süleyman Soylu’nun istifa etmesi gerektiğini söyledi. Sağlar şunları dedi:

“Süleyman Soylu istifa etmeden bu iddialar açığa çıkamaz. Bunu iyi görmek lazım. Süleyman Soylu iddiaların muhatabı olarak Sedat Peker tarafından tanımlandı. Bunların altından kalkabilmesi için Mehmet Ağar gibi istifa etmesi gerekiyor. Susurluk’un önünün açılması, Ağar’ın isteyerek ya da istemeyerek istifa ederek yerine Meral Akşener’in gelmesiyle oldu. Bugün Soylu orada olduğu sürece bu mümkün değil. Şu an üzerinde koruma kalkanları da var. Yüce Divan sürecini başlatabilmek için 301 milletvekilinin dilekçe vermesi, 360’nın kabul etmesi; 401 milletvekiliyle de Yüce Divan’a gönderilmesi söz konusu. Bu ömür boyu süren bir koruma. O nedenle burada tıkanır.”

Aracı Hadi Özışık’tan Sedat Peker’e: Benim adımın geçmesi sıkıntı yaratır. Çocuklar o kısmı kırparlarsa iyi olur