Süleyman Soylu’dan Özgür Özel’e hakaret: Lan şerefsiz

Yayın tarihi: 8 Aralık 2021 Çarşamba 11:11 pm - Güncelleme: 12 Ocak 2022 Çarşamba 12:25 pm

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Melis’te yaptığı konuşma sırasında HDP’li vekiller dövizli protestoda bulundu. Soylu’nun konuşmasının ardından Mecliste kavga çıktı. Süleyman Soylu kendisine Meclis kürsüsünden yanıt veren CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel’e “Lan şerefsiz” diyerek hakaret etti.

TBMM’deki 2022 bütçe görüşmeleri İçişleri Bakanlığı ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının bütçeleri hakkında yapılan tartışmalarla sürüyor.  Kavganın yankıları devam ederken, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, yürütme adına kürsüye geldi.

Soylu’nun konuşma yaptığı sırada HDP’li vekiller dövizli protesto gerçekleştirdi. Dövizlerde ‘Mafya iltisaklı bakan’ ve “Suç İşleri Bakanı” yazdığı görüldü.

10 BİN DOLAR ALAN MİLLETVEKİLİNİ YİNE AÇIKLAMADI

Soylu, kendisine 10 bin dolar alan siyasetçinin sorulması üzerine ”Kılıçdaroğlu, 108 tane AKP içerisinde ByLock’çu var dedi. Bu itiraftan sonra yok oldu. 108 tane ByLock’çu milletvekilini açıklamayan namerttir” dedi.

 

 

Meclis’te Süleyman Soylu gerilimi! Yumruklar havada uçuştu

ÖZEL’DEN SERT YANIT

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Soylu’nun açıklamaları sonrası kürsüye gelerek sert bir konuşma yaptı.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun bütçe görüşmelerinde yaptığı konuşmaya verdiği yanıtta ”Şizoid bir sanrıya kapılmış klinik bir vaka var karşımızda” ifadelerini kullandı.

”Suç işleri bakanı diyince kabule denen görüş, bugün bir itirafa döndü. Bir suç örgütü liderine koruma vermesiyle ilgili sorusuna cevap vermemek için, karakol baskını sorusuna cevap vermemek için, insan kaçakçılığı ile ilgili ağır kusuruna cevap vermemek için, Aliye Uzun konusuna cevap vermemek için böyle bir konuşmaya karar verdi” diyen Özel, ”Sinir krizi geçiçerek diyor ki : Devlete iftira attırma. Devlete iftira yok, kendisine sorulan sorular var” ifadelerini kullandı.

Mecliste tansiyon yükseldi! Alpay Özalan milletvekiline yumruk attı

”SELAMİ ALTIOK HAKKINI HELAL ETMİYOR”

Selami Altıok üzerinden Soylu’ya yüklenmeye devam eden Özel, ”Şunu derler: Televizyona çıkıp oğlunu önceki bakanın oğlunun evinden paralar çıktı diyorsan Muammer Güler’in suçunu kabullenmiş oluyorsun. AKP’de FETÖ ile mücadelede Selami Altıok’u evrak tesisinden dolayı burada yok, sana da hakkını helal etmiyor” sözlerini sarf etti.

Özel, sözlerini ”Şizoid bir sanrıya kapılmış klinik bir vaka var karşımızda. Kahraman Mehmetçik’i, ayakta alkışlar mısın diyip kendi ayakta alkışlanıyormuş çakallığına yapan alet olmayın” diyerek tamamladı.

TANSİYON YÜKSELDİ

Özel’in kurduğu son cümle ise Meclis’te gerginliğe yol açtı. AKP’li Alpay Özalan Özel’in üzerine hamle yaparken, Soylu’da locadan çıkarak Özgür Özel’in üzerine yürüdü.

Özel’in korumaya çalışan CHP’li vekillerle AKP’li vekiller arasında yumruklaşmalarda yaşandı.

ÖZGÜR ÖZEL’E HAKARET


Süleyman Soylu’ya  CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel meclis kürsüsünden cevap verdi. Özel konuşmasını bitiremeden milletvekilleri tarafından kürsü işgal edildi. Bu sırada Süleyman Soylu’nun Özgür Özel’e ‘Lan şerefsiz” dediği duyuldu

 

 

İKİNCİ KEZ KÜRSÜYE GELDİ
Soylu, Özgür Özel’in yanıtı sonrası çıkan kavganın ardından yeniden kürsüye geldi.

”Öncelikle şahsıma hakaret eden Özgür Özel’i mahkemeye vereceğim. Mahkeme umarım cezai ehliyet bulur” ifadelerini kullandı.