Meclis’te Süleyman Soylu gerilimi! Yumruklar havada uçuştu

Yayın tarihi: 8 Aralık 2021 Çarşamba 12:28 pm - Güncelleme: 8 Aralık 2021 Çarşamba 8:03 pm

Süleyman Soylu’nun, firari Sezgin Baran Korkmaz’ın uçağına binerken çekilen fotoğrafının CHP’li Erkan Aydın tarafından kürsünde gösterilmesi üzerine TBMM’de gerilim yaşandı. Yumrukların havada uçuştuğu kavgada CHP’li Özgür Özel, AKP’li vekillerin saldırısına uğradı.

Meclis’te İçişleri Bakanlığı bütçe görüşmelerinin görüşüldüğü sırada kavga çıktı.

CHP Bursa milletvekili Erkan Aydın kürsüde konuşma yaparken Sezgin Baran Kormaz ile ilgili eleştirilerde bulunduğu sırada İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Sahtekarsın” dedi.

Meclis Başkanvekili tartışmalara sinirlendi: Hay senin!

Bunun üzerine Erkan Aydın “Aynen iade ediyorum” karşılığını verdi. Daha sonra CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba ve Süleyman Soylu arasında sözlü sataşma yaşandı. Tansiyon yükselten tartışma yumruklu kavgaya dönüştü.

AKP ile CHP’li milletvekilleri birbirine girdi. Kavga üzerine Meclis Başkanı oturuma ara verdi.

‘KRİMİNAL BAKAN’

Tuncay Özkan’dan TBMM’de gündemi sarsacak Fetullah Gülen iddiası!

TELE1 Programcısı Fatih Ertürk Meclis’te yaşanan kavgayı şu sözlerle anlattı:

“Parlamentoda bu sabah saatlerinden itibaren bir gerilim var. Mesele de Süleyman Soylu. Bütçeler karma görüşülüyor. CHP’liler Soylu’ya sert sözlerle yüklendi. Uyuşturucudan ve hakkındaki iddialardan bahsettiler. Kriminal bir Bakan olduğunu söylediler. Bu lafların ardından Soylu ayağa kalkarak, “Doğru dürüst konuş” dedi. Özgür Özel de ayağa kalktı ve münakaşa başladı. Özgür Özel Soylu’nun olduğu alana doğru gitti. AKP’li vekiller de koşarak Soylu’nun önünde set kurdu. AKP’li vekiller tarafından Özgür Özel’e yumruklu saldırı yapıldı.”

MECLİS TEKRAR GERİLDİ

AKP Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş’ın konuşması sırasında Meclis yeniden gerildi. Elitaş, kürsüdeyken CHP’li vekiller İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya tepki gösterdi. Seslerin yükseldiği görüşmeye 10 dakika ara verildi.

Soylu, Gül ile arasındaki ‘hukuk’ kavgasında geri adım attı