Sudanlılar arasında alacak verecek kavgası! 23 yaşındaki öğrenci hayatını kaybetti

Yayın tarihi: 23 Ocak 2024 Salı 2:14 pm - Güncelleme: 23 Ocak 2024 Salı 2:14 pm

Gaziantep’te okuyan Sudanlı öğrenci Atta Almanan, yarı zamanlı çalıştığı kafede çalışma ücreti nedeniyle tartıştığı vatandaşı olan iş yeri sahibi tarafından bıçaklanarak öldürüldü. Katil zanlısı iş yeri sahibi gözaltına alındı.

Gaziantep Üniversitesi Siyasi Bilimler Fakültesi’nde hazırlık öğrencisi olan Sudanlı Atta Almanan, yarı zamanlı olarak vatandaşı olan Abobaker Altahir Suloman Hassan’a ait kafede çalışıyordu. Almanan, çalıştığı kafede 1 aylık ücretini isteyince iş yeri sahibi ile arasında tartışma çıktı. Kısa sürede büyüyen tartışma kavgaya dönüştü.

İktidarın iş bilmezliği pahalıya patladı! Sudan’da milyon dolarlar harcandı ama 1 kilo bile ürün alınamadı

ÖĞRENCİ HAYATINI KAYBETTİ

Kavga sırasında Sudanlı iş yeri sahibi Abobaker Altahir Suloman Hassan, Sudanlı öğrenci Atta Almanan’ı bıçakladı. Olay sonrası Almanan ağır yaralandı. Sudanlı öğrenci, sağlık ekiplerince yapılan ilk müdahalenin ardından Gaziantep Üniversitesi Şahinbey Uygulama ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Almanan, hastanede yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Cenazenin, önümüzdeki günlerde memleketine gönderileceği öğrenildi.

“PARA KONUSUNDA TARTIŞTILAR”

Olayla ilgili açıklama yapan Atta Almanan’ın arkadaşı Amrullah Al-fakir Al-Sıddık, “Bıçaklayan iş yeri sahibi, bıçaklanan ise eleman olarak çalışan arkadaşımız. İkili arasında sıkıntı çıkmış. Tam olarak bilmiyoruz neden olduğunu ama para konusunda tartıştılar. Sonrasında da iş yeri sahibi bıçakladı. Almanan burada okuyordu. Bir, bir buçuk yıldır Gaziantep’teydi” ifadelerini kullandı.

KATİL GÖZALTINA ALINDI

Öte yandan olay sonrası katil zanlısı iş yeri sahibi Abobaker Altahir Suloman Hassan, Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekiplerince gözaltına alındı. Zanlının emniyetteki işlemlerinin sürdüğü öğrenildi.

Kaynak: TELE1