Sudan aniden çıkan balina turistleri öldürüyordu

Yayın tarihi: 16 Mayıs 2022 Pazartesi 10:59 am - Güncelleme: 16 Mayıs 2022 Pazartesi 10:59 am

Meksika’da bir grup turist balinaları seyretmek için körfezde tura çıktı. Turistlerin denizde tekne ile tur attığı sırada bir balina sudan sıçrayarak teknenin üzerine düştü. Yaşanan olayda iki kişi yaralanırken kafile de batma tehlikesi geçirdi.

Meksika’nın Sinaloa eyaletinde yer alan Topolobampo Körfezi’nde turist teknelerinin yakınında sıçrayan balina teknelerden birine çarptı. Teknede hasar meydana gelirken, içinde bulunan 2 kişi ise yaralandı.

Zarar gören teknenin yardımına çevredeki teknelerde bulunan diğer turistler koştu. Görgü tanıkları, teknede bulunan 2 kişinin hafif şekilde yaralandığını söyledi. Hasarlı tekne diğer turistlerin yardımıyla limana çekildi.

TEKNE SUYA BATIP ÇIKTI

Olay anına ait görüntüler ise çevredekiler tarafından kayıt altına alınırken, balinanın tekneye çarptığı anda teknenin neredeyse tamamen suya batıp çıktığı görüldü. Turistlerin balinaları izlemek için bölgede oldukları ifade edilirken, yetkililer, son günlerde Topolobampo Körfezi’ne gelen balinalar nedeniyle vatandaşlara daha dikkatli olmaları konusunda uyarıda bulundu.

İnek Bayramı’na çifte soruşturma